Verdens beste glutenfrie horn

glutenfrie horn

Lyst på tips til matpakken i morgen? Jeg lover deg at med disse er du garantert suksess! De ble luftige og fine, og smakte kjempegodt! Det beste er jo at du kan fylle de med akkurat det du vil. Vi fylte våre kun med ost i dag, men horn med ost, skinke og pizzasaus står på menyen for neste ladning. Ellers er det godt med fetaost, tomat og oliven i.

Perfekt som turmat, på reise og i matpakken. Holder seg godt ett par dager på benken, men de kan også fint fryses og tas opp ved behov. Anbefaler oppvarming/tining i ovn på lav varme.

Du trenger:

  • 2 dl creme fraishe /Kesam/ yoghurt/ rømme
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 1/2 dl lunket vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 70 gr jyttemel
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 gr smør
  • 350 gr lys melblanding
  • Pluss 100 gr  lys melblanding til elting og utbaking
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg og 2 ss melk til pensling
  • 2 ss valmuefrø
  • Ønsket fyll som revet ost, skinke , pizzasaus mm

Bland sammen creme fraishe, vann og melk i en bakebolle. Tilsett fiberhusk å rør godt. La blandingen svelle i ett par minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har, for dette skal røres en stund. Tilsett jytte-mel å rør videre i noen minutter. Ha så i mel, salt, tørrgjær og smeltet smør. Fortsett å røre i ett par minutter til. Deigen blir litt klissete så jobb inn resten av melet til du får en fin deig. Bruk hendene. Jeg synes denne deigen var utrolig lett å jobbe med, men bruk gjerne hansker med litt olje på hvis du synes den er litt vanskelig. Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

Del deigen i to deler å kjevle ut den første på ett melet bakebord/benk til den har fått form som en middels stor pizza. Bruk en pizza-skjærer til å dele inn deigen i 8 emner. Legg på ønsket fyll og rull sammen hornene.

Pensles meg egg/ melk og dryss over valmuefrø. Heves videre i 30 minutter.

Stekes i ovnen i ca 12 minutter på 220 C.

 

 

glutenfrie horn
glutenfrie horn
Glutenfrie ostehorn

Lykke til!

Pappa´n til Sevastianos

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #ostehorn #aktiv #matglad #pappa #utengluten #matprat #matstart #marathon #running #dad #cooking #glutenfree #food #ncf #cøliakiforeningen #celiac #matbloggsentralen #godtno #nrkmat

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!