Pappa uten gluten
Glutenfrie skoleboller
Glutenfrie skoleboller

Verdens beste glutenfrie skoleboller

Verdens beste glutenfrie skoleboller

Disse, eller noe annet glutenfritt bakverk har vi nesten alltid i fryseren. Det har vi fordi det ofte dukker opp invitasjoner som krever tilrettelegging av glutenfritt. Vi kaller de bare verdens beste glutenfrie skoleboller fordi disse blir nemlig veldig lik vanlige skoleboller i smak. Og om de ikke er Verdens beste glutenfrie skoleboller, så er de i hvert fall veldig nærme.

På søndag fant guttegjengen ut at de skulle stå på skøyter på Frogner stadion. Alle gutta hadde «vaffel-penger» i lommen. Vi vet at vaflene på Frogner stadion er veldig gode, men jeg vet også at de ikke er glutenfrie. Så hva gjør man da? Jo, man dykker ned i fryseren, tar opp skoleboller, tiner i ovn på 160 C i 6–8 minutter, og topper de med melis og kokos, og voila! Dagen er reddet! Sønnen vår var like fornøyd, og han storkoste seg med skoleboller, kakao, skøyter og vennene sine.

Livet med cøliaki er ikke alltid så lett, men det behøver ikke være så vanskelig heller. Det krever bare litt tilrettelegging.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående.

Holdbarhet

Verdens beste glutenfrie skoleboller   holder seg godt på benken, men vi anbefaler å fryse ned. Ta opp ved behov og tin de i ovnen på 160 C i 8-10 minutter for et nybakt resultat. På denne måten har du alltid bakst som smaker nybakt istedenfor å la det bli tørt på benken. Husk å fryse uten glasur og kokos.

Verdens beste glutenfrie skoleboller:

 • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
 • 3 dl lunket vann
 • 2 ss fiberhusk
 • 100 gr smeltet smør
 • ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
 • 1 pose tørrgjær
 • 1 1/2 dl sukker
 • 1/2 ts salt
 • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Fyll:

 • Vaniljekrem (ferdig)

Topping:

 • melisglasur
 • kokos
 1. Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam, rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ikke la det stå mer enn 30 sekunder. Du kan også ha fiberhusk rett i melet.
 2. Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
 3. Trill ut deigen og del  bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten, trykk de ned litt på liten med en skje og ha en ts vaniljekrem i hver bolle. Etterhev i ca 30 minutter.
 4. Stek bollene i forvarmet stekeovn ( 225°C.) i ca 12-15 minutter til de er gylne.
 5. Avkjøl på rist.
 6. Pynt avkjølte skolebrød med melisglasur og dypp dem i en skål med kokos.

Vil du lage din egen vaniljekrem?

 • 1 stk vaniljestang eller litt vaniljesukker
 • 4 dl melk
 • 6 stk eggeplomme
 • 12 dl sukker
 • 1 ss maizena

Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Pass på så den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann, rør av og til.

Glutenfrie skoleboller

Glutenfrie skoleboller

verdens beste glutenfrie skoleboller er laget på eget mel og det får du her.

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka

#pappautengluten #denstoreglutenfiebakeboka #glutenfrie #skoleboller #aktiv #maraton #pappa #familie #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #running #dad #family #glutenfree #food #celiac #foodblogger #foodie

7 Responses

 1. Grunnoppskriften for boller som er her er ulik den i boka. Forskjell i mengde væske og mel, samt om tørrgjæren skal i væsken eller i det tørre. Anbefaler du å bruke denne oppskriften eller oppskriften i boka?

 2. Jeg lagde skolebollene i dag og de ble kjempegode! Om sommeren er det ofte «bollestopp» på DNT hytter på langturer, men det er ikke lett når alt har gluten i det. Nå er det bare å ta en opp fra fryseren og ha den med i sekken! De er gode & saftige og ikke så smulete som andre glutenfritt bakverk. Anbefales høyt!
  Fiberhusken lagde blandingen ekstra klumpete, så jeg tok litt ekstra tid å bryte de opp litt. Og husk kardemomme, det står i ingrediensene men ikke oppskriften 🙂

 3. Hei, veldig bra oppskrifter du har. Men lurer litt på hvorfor det er forskjell på oppskriftene nettet her kontra boka? Hvilken er best?

 4. Vi er helt ny i cøliaki verden med en datter på 3 som fikk diagnose i høst. Har ikke prøvd bakst enda, men denne oppskriften så jo bare nydelig ut, og overkommelig for en nybegynner. Men må jeg bruke maskin for å få et godt resultat? Kjempe fin blogg og Instagram konto som allerede har vert til stor hjelp og inspirasjon

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.