Verdens enkleste glutenfrie grovbrød
Verdens enkleste glutenfrie grovbrød? Vi tror faktisk det er det. Du blander bare sammen alle ingrediensene, rører litt og steker det. Bortsett fra heve- og steketiden lages dette brødet på 1-2-3! Brødet er holdbart i en uke på benken, men vi garanterer deg at du har spist det opp lenge før det. Vil du ha et brød som er enkelt å lage, glutenfritt, holdbart, næringsrikt, mettende og nydelig på smak? Lag dette brødet!
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. . I denne oppskriften kan du gjerne blande og mikse melkorter og frø, bare pass på at blandingsforholdet mellom vått og tørt stemmer. Tilsett mer væske om det trengs da fø og kjerner ofte trekker til seg mye væske.
Ingredienser
- 5 dl vann
- 1/2 pose gjær
- 1 ss honning/ sirup eller sukker
- 2- 2 1/2 dl grov melblanding, pappa uten gluten
- 2 dl glutenfrie havregryn
- 1 dl linfrø
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 dl sesamfrø
- 3 ss chiafrrø
- 1 /4 ts salt
- glutenfrie havregryn, frø og kjerner til topping av brødet
- Rør ut gjær i vann og tilsett honning. La stå til gjæren bobler.
- Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. tilsett væsken og rør godt. La røren svelle i 10 minutter. Frø og kjerner tiltrekker seg mye væske under heving så deigen skal være litt flytende.
- Hell deigen over i en brødform dekket med bakeark, topp med havregryn, frø og kjerner og la den heve i cirka en time.
- Forvarm ovnen til 170 C.
- Stek brødet på nederste rille i 70- 80 minutter. Avkjøl på rist.
Du får flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #grovbrød #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #bread #nogluten #celiac
6 Responses
Hei!
Jeg fulgte oppskriften, men brødet ble ikke stekt inni. Fikk en fantastisk stekeskorpe, men rå inni. Brødet stod 10 min lengre enn anbefalt.
Jeg var litt usikker på gjæren, om jeg lot de stå litt for lenge i vannet før jeg blandet vann/gjær i melet.
Eller om det kan være noe annet?
Hei, jeg har opplevd det samme som Irene Røyland: Oppskriften er fulgt, flott stekeskorpe med god smak – og rått inni. Kan ikke kalles brød. Jeg leste hennes kommentar før jeg bakte, så jeg la inn et ekstra kvarter på slutten av steketiden med 200 grader. Jeg har bakt brød i mer enn 50 år og glutenfritt de siste 15. Hva gjorde jeg feil denne gangen?
Hei! Regner med at oppskriften er fulgt slavisk siden du spør? Ikke godt å si hva som har gått galt da, Målene høres riktige ut, men skal sjekke ved anledning.
Jeg måtte steke brødet i 1t og 50min for å få det gjennomstekt. Var perfekt stekeskorpe men helt rått inni etter 80min..!
Jeg har vakker lÃ¥ng tid prøvd å brylle egne brød, men det har aldri motsvart til dette! Takk for denne enkle og rimelige oppskriften, jeg har allerede bestilt ingrediensene og håper på good results.
Hei!
Før eg setter i gang med å bake, så vil eg veldig gjerne vite hva som forårsaker at brødene blir råe innvendig?
Hva med å øke temperaturen til
f.eks 220 – 250 gr ?