Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Verdens enkleste glutenfrie grovbrød
Verdens enkleste glutenfrie grovbrød

Verdens enkleste glutenfrie grovbrød

Verdens enkleste glutenfrie grovbrød

Verdens enkleste glutenfrie grovbrød? Vi tror faktisk det er det. Du blander bare sammen alle ingrediensene, rører litt og steker det. Bortsett fra heve- og steketiden lages dette brødet på 1-2-3! Brødet er holdbart i en uke på benken, men vi garanterer deg at du har spist det opp lenge før det. Vil du ha et brød som er enkelt å lage, glutenfritt, holdbart, næringsrikt, mettende og nydelig på smak? Lag dette brødet!

 

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. . I denne oppskriften kan du gjerne blande og mikse melkorter og frø, bare pass på at blandingsforholdet mellom vått og tørt stemmer. Tilsett mer væske om det trengs da fø og kjerner ofte trekker til seg mye væske.

Ingredienser

  • 5 dl vann
  • 1/2 pose gjær
  • 1 ss honning/ sirup eller sukker
  • 2- 2 1/2 dl grov melblanding, pappa uten gluten
  • 2 dl glutenfrie havregryn
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 3 ss chiafrrø
  • 1 /4 ts salt
  • glutenfrie havregryn, frø og kjerner til topping av brødet

 

  1. Rør ut gjær i vann og tilsett honning. La stå til gjæren bobler.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. tilsett væsken og rør godt. La røren svelle i 10 minutter. Frø og kjerner tiltrekker seg mye væske under heving så deigen skal være litt flytende.
  3. Hell deigen over i en brødform dekket med bakeark, topp med havregryn, frø og kjerner og la den heve i cirka en time.
  4. Forvarm ovnen til 170 C.
  5. Stek brødet på nederste rille i 70- 80 minutter. Avkjøl på rist.

 

 

Verdens enkleste glutenfrie grovbrød
Verdens enkleste glutenfrie grovbrød

 

Verdens enkleste glutenfrie grovbrød
Verdens enkleste glutenfrie grovbrød

Du får flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka

den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka

Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka

Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka

Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

 

#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #grovbrød #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #bread #nogluten #celiac

6 Responses

  1. Hei!
    Jeg fulgte oppskriften, men brødet ble ikke stekt inni. Fikk en fantastisk stekeskorpe, men rå inni. Brødet stod 10 min lengre enn anbefalt.
    Jeg var litt usikker på gjæren, om jeg lot de stå litt for lenge i vannet før jeg blandet vann/gjær i melet.
    Eller om det kan være noe annet?

  2. Hei, jeg har opplevd det samme som Irene Røyland: Oppskriften er fulgt, flott stekeskorpe med god smak – og rått inni. Kan ikke kalles brød. Jeg leste hennes kommentar før jeg bakte, så jeg la inn et ekstra kvarter på slutten av steketiden med 200 grader. Jeg har bakt brød i mer enn 50 år og glutenfritt de siste 15. Hva gjorde jeg feil denne gangen?

    1. Hei! Regner med at oppskriften er fulgt slavisk siden du spør? Ikke godt å si hva som har gått galt da, Målene høres riktige ut, men skal sjekke ved anledning.

  3. Jeg måtte steke brødet i 1t og 50min for å få det gjennomstekt. Var perfekt stekeskorpe men helt rått inni etter 80min..!

  4. Jeg har vakker lÃ¥ng tid prøvd å brylle egne brød, men det har aldri motsvart til dette! Takk for denne enkle og rimelige oppskriften, jeg har allerede bestilt ingrediensene og håper på good results.

  5. Hei!
    Før eg setter i gang med å bake, så vil eg veldig gjerne vite hva som forårsaker at brødene blir råe innvendig?
    Hva med å øke temperaturen til
    f.eks 220 – 250 gr ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.