Pappa uten gluten
glutenfri messe

Vi skal på glutenfri varemesse!

glutenfri messe

/Annonse/

Vi er snart klare for glutenfri varemesse i Lillestrøm. Den 9 februar braker det nemlig løs på Norges varemesse.  Norsk cøliakiforening Oslo og Akershus arrangerer som vanlig messen og de har invitert med seg mange flotte utstillere til en helt glutenfri dag. Da vi ble spurt av de om vi kunne tenke oss å lage et innlegg på dette sa vi selvfølgelig JA!

Norsk Cøliakiforening Oslo og Akershus er en organisasjon som består av et styre som jobber frivillig for å bedre din glutenfrie hverdag. Mer informasjon om de og den viktige jobben de gjør kan du se her

En av oss, eller begge, har vært der hvert år siden Sevastianos fikk diagnosen cøliaki. Hvorfor? Fordi det er viktig for oss å støtte opp om arbeidet som blir gjort. Det er viktig for oss å sette oss så godt som mulig inn i sykdommen til Sevastianos og det er dessuten utrolig gøy å se hvilke produsenter som finnes, og hva som er nytt i det glutenfrie markedet. Jeg synes videre at det er viktig både for han og for oss å forstå at dette er noe han har for resten av livet, og for å leve best mulig med sykdommen må vi sette oss godt inn i den. Det er også viktig å vise han at det ikke bare er problemer og utfordringer, men at han med noen justeringer kan leve helt fint med cøliaki.

I år skal vi for første gang ha med oss Sevastianos på messen og det gleder vi oss veldig til! Vi kommer forressten til å holde deg/ dere oppdatert på Instastory og Snap igjennom dagen, og vi håper jo at vi  får treffe noen av dere fine følgere der også.

Messen er først og fremst for oss som må spise glutenfri mat, men både medlemmer og ikke-medlemmer av NCF er selvfølgelig veldig velkomne. Jeg synes at dette er en gylden anledning til å ta med deg venner og familie slik at de kan få et innblikk i hvordan din (glutenfrie) verden  faktisk er. La de få se hvor mye det faktisk finnes som er glutenfritt og hvor enkelt det er å lage tilpasset glutenfri mat når du kommer på besøk til de. La de høre på foredragene som er faglig relevante for deg og sykdommen din. La de rett og slett få et innblikk i hvordan det er å leve med cøliaki. Hvem vet, kanskje de viser litt mer forståelse for deg og din situasjon etter et besøk på messen, og kanskje du selv går ut derfra med litt mer inspirasjon enn da du gikk inn…

Under messen vil det bli et variert program med glutenfrie utstillere, foredragsholdere innen dagsaktuelle temaer samt en egen glutenfri kafé. Jeg gleder meg veldig til å kunne ta med Sevastianos på dette. Det skal bli så deilig at han kan få gå på en helt glutenfri kafe og bestille akkurat det han har lyst til uten tanke for “smitte”. Jeg tror av og til vi andre glemmer hvor heldige vi er som kan gjøre det hver dag. At vi kan gå inn på en kafe å bestille akkurat det vil vil uten å tenke oss om. Uten å sjekke på baksiden eller etterspørre en allergenliste. Sånn er det ikke for en med cøliaki og det er på tide flere får øynene opp for utfordringene man møter med diagnosen. Derfor synes jeg det må være en god anledning å ta turen ut til messen, ikke bare for deg med cøliaki, men for de rundt deg også.

Oversikt over Facebook-arrangementet med utstillerliste, meny og foredragsholdere finner du her

Jeg tok en kjapp titt på menyen og jeg kan allerede love deg at Sevastianos kommer til å bestille pølse med potetmos og/ eller sushi:)

Du kan forhåndskjøpe din billett på linticket.no eller du kan kjøpe billett ved ankomst. Betal gjerne da med vipps eller bankkort. Som medlem av NCF får du halv pris på billetten ved å legge frem medlemsbevis i form av eks medlemsside på mobil. Vi er medlemmer og hvis du også ønsker å bli medlem av Ncf finner du link til siden deres her

Vi gleder oss! Sees vi?

Klem fra oss:)

Vi gleder oss til messen!:)
Vi gleder oss til messen!:)

#ncfosloogakershus #fri19 #glutenfrimesse #lillestrøm #pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #cøliaki

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

, ,

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokost pannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.