Wok med scampi & grønnsaker

Wok er ikke bare enkelt å lage, men også utrolig godt og rikt på smak. Jeg elsker kombinasjonen av chili, ingefær, hvitløk, lime og koriander, og bruker det ofte i når jeg skal woke.

Det er også en veldig enkel måte å få brukt opp grønnsaker på. Både friske og fryste.

Wok kan serveres med både ris og nudler. Denne gangen blandet vi risen sammen med grønnsaker og scampi i woken.

Du kan også ha i boks kokosmelk for en mer kremete rett.

Det er viktig å bruke varm wok og varm olje når du skal steke maten.

Varm opp woken og tilsett deretter oljen til bunnen er dekket (3-4 ss olje) Oljen vil da spre seg lettere og ingrediensene vil ikke klistre seg til gryten.

Ingredienser:

  • 1 pk Aspargesbønner
  • 450 g Scampi
  • Valgfrie Wok grønnsaker skåret i staver som brokkoli, gulrot, grønnkål, vårløk. Ev 1 -2 poser ferdige wok-grønnsaker
  • 1 ss currypaste ( ev mer om du ønsker den sterkere)
  • 1/2 ts finhakket Chili
  • 1 ts finhakket Ingefær
  • 1 bunt finhakket Koriander
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • Saften av 1 lime
  • 4 ss glutenfri soyasaus

Kok ris som anvist på pakken.

Varm oljen i en wok eller stor stekepanne. Fres hvitløk, currypaste, soyasaus og chili og ingefær raskt under omrøring. Tilsett grønnsaker og tør til de begynner å “fordampe”. Skvis en lime over og tilsett reker og koriander. Rør videre i noen minutter. til rekene er røde. På slutten vender du inn kokt ris.

—————————————————————————-#pappautengluten #glutenfri #wok #middagstips #aktiv #pappa #familie #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #running #dad #chef #glutenfree #food #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Forhåndssalget har åpnet for vår nye bok! Få boken før lansering med fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille