Wok med scampi & grønnsaker

Wok er ikke bare enkelt å lage, men også utrolig godt og rikt på smak. Jeg elsker kombinasjonen av chili, ingefær, hvitløk, lime og koriander, og bruker det ofte i når jeg skal woke.

Det er også en veldig enkel måte å få brukt opp grønnsaker på. Både friske og fryste.

Wok kan serveres med både ris og nudler. Denne gangen blandet vi risen sammen med grønnsaker og scampi i woken.

Du kan også ha i boks kokosmelk for en mer kremete rett.

Det er viktig å bruke varm wok og varm olje når du skal steke maten.

Varm opp woken og tilsett deretter oljen til bunnen er dekket (3-4 ss olje) Oljen vil da spre seg lettere og ingrediensene vil ikke klistre seg til gryten.

Ingredienser:

  • 1 pk Aspargesbønner
  • 450 g Scampi
  • Valgfrie Wok grønnsaker skåret i staver som brokkoli, gulrot, grønnkål, vårløk. Ev 1 -2 poser ferdige wok-grønnsaker
  • 1 ss currypaste ( ev mer om du ønsker den sterkere)
  • 1/2 ts finhakket Chili
  • 1 ts finhakket Ingefær
  • 1 bunt finhakket Koriander
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • Saften av 1 lime
  • 4 ss glutenfri soyasaus

Kok ris som anvist på pakken.

Varm oljen i en wok eller stor stekepanne. Fres hvitløk, currypaste, soyasaus og chili og ingefær raskt under omrøring. Tilsett grønnsaker og tør til de begynner å “fordampe”. Skvis en lime over og tilsett reker og koriander. Rør videre i noen minutter. til rekene er røde. På slutten vender du inn kokt ris.

—————————————————————————-#pappautengluten #glutenfri #wok #middagstips #aktiv #pappa #familie #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #running #dad #chef #glutenfree #food #celiac

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
«Etter 15 år har endelig glutenfritt blitt enkelt å lage og kjempegodt.» – CecilieTrykk her for å se boka vår!