Yoghurt pannekaker med banan crust

image

Frokost er dagens viktigste måltid. Du presterer bedre i hverdagen dersom du har spist litt først. Jeg starter stort sett dagen med en treningsøkt og må ha i meg litt frokost i forkant. Av og til blir det bare en banan eller litt yoghurt, men i helgen blir det skikkelig frokost på hele familien. Og når Sevastianos får velge blir det stort sett pannekaker. Det ble det i dag og;

  • 2 kopper glutenfritt mel
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 2 store egg
  • 2 kopper melk, gjerne laktosefri
  • 1 kopp gresk yoghurt
  • 4 ss smør
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Tilsett egg, yoghurt, melk, smeltet smør og vaniljeekstrakt. Røres godt sammen. Stekes på middels varme med litt smør i en stekepanne.

image

Crust:

  • 2 ss usaltet smør
  • 2 bananer, skåret i skiver
  • 3/4 kopp brunt sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/2 ts kanel
  • 1/3 kopp hakkede mandler

Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Smelt smøret i stekepannen, og  rør i blandingen til sukkeret oppløses.

Ha blandingen over pannekakene. Server gjerne med litt frisk frukt og melis.

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos😉

 

Pappa uten gluten
Aktiv, matglad familie som lager glutenfri mat grunnet Sevastianos på 10 år med cøliaki.
Forhåndssalget har åpnet for vår nye bok! Få boken før lansering med fri frakt og maks rabatt. Trykk her for å bestille