Ciabatta er faktisk noe av det beste jeg vet til lunsj. Fyllt med serranoskinke, soltørkede tomater, ruccula, mozzarella, hummus m.m Det er perfekt som matpakke for små matelskere også. Og ved siden av suppe eller en tallerken rykende varm pasta. Sevastianos har ofte med seg omelett eller pasta på skolen og da gjerne med godt glf brød til. Det tar faktisk ikke så mye lengre tid å lage heller😉
Du trenger;
- 500 gr glf mel ( Semper mix)
- 3 dl lunket vann
- 1 pose tørrgjær
- 1 klype salt
- 1 ss olivenolje
Rør ut tørrgjær i lunket vann. Sikt melet i en bakebolle med de andre tørre ingrediensene. Bland sammen med vann og oljen. Kna godt eller bruk en eltemaskin. Deigen skal være litt klissete.
Elt ut deigen på en melet overflate.
Del deretter deigen i to å trykk ut to like deler som du “bretter” over hverandre, Sånn;
La deigen heve i ovnen (!) på 40 c i 1 time. Etter 1 time skrur du opp temperaturen til 200 c. Stekes i ca 40 min. Avkjøles på rist.
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos😉