Hvis du har lyst til å prøve noe annet enn de tradisjonelle norske julekakene, bør du prøve Panforte. Panforte er en italiensk julekake fra Siena, og den smaker himmelsk med en blanding av nøtter, kakao og tørket frukt. Den er enkel å lage og den holder seg i flere dager, så denne kan du lett imponere gjestene dine med i julen.
Ingredienser:
- 120 gr grovhakkede mandler
- 120 gr grovhakkede hasselnøtter
- 50 gr hakkede pistasjnøtter
- 230 gr tørket frukt. For eksempel, rosiner, aprikoser, fiken
- 80 gr glutenfritt lyst mel
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts hvit pepper
- 1 ss kakao
- 1 knivsodd muskat
- 1/2 ts revet ingefær. Bruk gjerne tørket
- 50 gr smør
- 60 ml honning
- 100 gr sukker
- Melis til pynt
- Start med å grovhakk nøtter. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Smelt smør i en gryte og ha i sukker og honning. La det koke i ca 1 min. Bland de så sammen med de tørre ingrediensene, rør godt.
- Ha blandingen i en kakeform med bakepapir, og trykk/smør den godt ut.
- Steks på 150 C i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.
- Sikt over melis til slutt.
Buona fortuna!
#pappautengluten #kapersoliven #italiensk #julekake #panforte #siena #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtno #matbloggsentralen #godtfrabloggerne #allersglutenfritt #jul #matfrabunnen #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #desserts #italian #christmas #cake #celiac
2 Responses
Denne skal jeg prøve i dag. Hvordan oppbevarer du denne?
Oppbevares (lenge) i luftett boks:)