Snart tid for fastelavns igjen og en god grunn til å nyte fastelavnsboller med deilig krem og syltetøy. Vi gleder oss allerede!
Du trenger (14 boller);
- 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
- 3 dl lunket vann
- 2 ss fiberhusk
- 100 gr smeltet smør
- ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
- 1 pose tørrgjær
- 1 1/2 dl sukker
- 1/2 ts salt
- 1 ts kardemomme (kan sløyfes)
Egg til pensling.
- Krem:
2-3 ss sukker (smak til underveis) - 4 dl fløte
- Jorbærsyltetøy (smøres i bollene med kremen)
Melis til pynt. Drysses over bollene tilslutt.
Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk:)
Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene. Kna godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
Trill ut deigen og del bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten og la dem etterheve i ca 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 225°C.
Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.
Avkjøl på rist. Del bollene i to og smør på krem og jordbærsyltetøy.
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #fastelavnsboller #boller #ktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen#matbloggsentralen #allersglutenfritt #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac
5 Responses
Kan disse fryses?
Jepp:)
Utrolige gode boller! Jeg hadde faktisk gitt opp søt gjærbakst, men med så bra resultat som jeg fikk i dag så blir det mer baking framover. Takk!
Jeg liker ikke syrnede meieriprodukter og lurer derfor på om det vil fungere å bytte rømme/kesam/youghurt med fløte?
Hei, er ny på glutenfri baking. Mine ser ut som kokosmakroner – så i noen oppskrifter står det at deigen skal være klissete. Så er litt usikker – skal denne deigen følest ut som “vanlig” deig eller en klissete masse 😀