Hjemmelaget glutenfri granola
Start dagen med en sunn og god frokost. Hjemmelaget glutenfri granola er en perfekt start på dagen. Gjerne med gresk yoghurt og friske bær.
Glutenfri granola
- 3 kopper glutenfrie havregryn
- 1 kopp hakkede mandler
- 1 kopp tørkede kokosflak
- 1 kopp gresskarkjerner
- 1 kopp solsikkekjerner
- 1/4 kopp sesamfrø
- 1/2 ts salt
- 1 kopp varmt vann
- 1/2 kopp lønnesirup
- 1/2 kopp olivenolje
- 1/4 kopp brunt sukker, eller annet søtningsmiddel
- 1 kopp glutenfri cornflakes
- 1 kopp tørkede tranebær eller annen tørket frukt
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene , utenom cornflakes og tranebær, i en bakebolle. Ha i vannet, bland godt sammen og sett det tilside. I en liten kjele blander du lønnesirup, olivenolje og sukker. Varmes på middels varme ( ikke koke!) til sukkeret har smeltet. Ha blandingen over i bakebollen. Tilsett cornflakes, røres godt.
- Ha blandingen over på 2 stekebrett med bakepapir på 135C i ca 1 time. Hvert 15 minutt rører du i blandingen.
- Avkjøles og toppes med tranebær. Ha granolaen over på en glasskrukke med tett lokk da holder den seg i flere uker.
Vi har flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #granola #frokost #breakfast #aktiv #matglad #pappa #matblogg #matbloggsentralen #nrkmat #marathon #running #daddy #cooking #homade #glutenfree #food
4 Responses
Denne er fantastisk god! Jeg skulle gjerne visst kaloriinnholdet i den, noen som vet?
Dessverre ikke mitt felt.
Denne er så utrolig god! En innertier her i huset. Av nysgjerrighet, er det varmluft eller over-/undervarme som skal benyttes? (Står ikke nevnt.)