Her om dagen laget vi karamellisert popcorn til en photoshoot med jul som tema. Vi har laget det et par ganger før og om du ikke har smakt det MÅ du gjøre det nå. Det er faktisk sjukt godt og muligens vanedannende:)
Karamellisert popcorn:
- 100 g smør
- 100 gr brunt sukker
- 100 gr lys sirup
- 1/2 ts natron
- 1 ts mandolsalt
- 75 gr ferdig popcorn ( 1 pose)
Smelt smøret i en stor tykkbunnet kjele. Rør inn sukker og sirup og la det koke på middels varme i 3 minutter mens du forsiktig rører rundt.Trekk kjelen av varmen og tilsett natron og salt. Rør godt å bland inn i popcorn og bland alt godt sammen. Legg popcornene utover på et stekebrett med bakepapir, å stek på 150 C i 4 minutter. Etter 4 minutter tar du de ut å rører litt i de. Stek videre i 3-4 minutter til.
Avkjøl og brekk de fra hverandre. Oppbevares i en lufttett boks.
Lykke til!
#pappautengluten #karamelisert #popcorn #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #glutenfree #food #celiac
2 Responses
Hvordan oppbevares de? Kaldt, eller romtemp? Og hvor lenge kan de stå?
Hei:)
I en luftett plastboks. Dessverre ikke mer enn et par dager.. Men ingen fare, disse blir fort borte:)