/Reklame/
Som dere vet har vi fått teste den nye serien med glutenfrie kakemikser fra Helios. Dette er et samarbeid vi er veldig stolte av og det er så gøy og endelig få dele det med dere!
I ukene som kommer vil vi vise resultatet av oppskriftene vi har vært med å utvikle for de. Oppskriftene vil bli presentert både i våre og Helios sine kanaler (ikke glem å følge de på FB og IG).
Første oppskrift ut er quinoa-pannekaker. Mange lurer på hva de kan bruke quinoamel til, og du kan faktisk bruke det til veldig mye. Vi bruker det i alt fra pannekaker, muffins og vafler , men også i smoothie noe som er kjempegodt. Et lite tips i søt bakst med quinoamel er å ha 1 ts revet sitronskall i deigen/ røren dersom du synes quinoa gir litt ettersmak.
Quinoa er naturlig glutenfritt og det er en kilde til protein. Det inneholder også fiber, magnesium, B-vitaminer, jern og kalsium. Altså ingen grunn til at du skal utelukke dette fra kostholdet ditt.
Du trenger:
- 2 dl quinoamel Helios
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 2 egg
- 1 banan
- 2 ss stevia / sukker / honning
- 4 ss valgfri naturell yoghurt
- 1 dl valgfri melk
Smør til steking
Visp egg og sukker luftig. Tilsett banan i biter, rør videre. Ha i bakepulver, mel, salt og yoghurt. Visp godt. Hell melken i en stråle til du får en tykk røre. Ved behov tilsetter du mer melk/mel.
Stek lappene/pannekakene gyldne i smeltet smør på medium varme. De er klare til å snus når det «bobler» litt.
Tips til servering: honning, nøtter og frisk frukt, eller syltetøy/Nutella
Denne oppskriften kan også brukes til vafler (du kan da sløyfe bananen)
Quinoamel fra Helios
Lykke til!
Husk at du kan følge både oss og Helios på Instagram for daglige oppdateringer på produkter og oppskrifter.
#pappautengluten #helios #quinoa #pannekaker #sunnkost #aktiv #matglad #pappa #glutenfri #utengluten #cøliaki