Glutenfrie sjokoladekuler med havregryn, råkakaopulver og kokos er perfekte når du skal kose deg litt fremover mot jul. Faktisk er de perfekte hele året rundt:)
Hva med å gi de i gave til noen du er glad i? Det blir garantert satt pris på.
Du trenger:
- 3 dl glutenfrie havregryn
- 1 dl Helios Rårørsukker/annen søtning
- 2 ts vaniljesukker/vaniljepulver
- 2 ss Supernature Råkakaopulver
- 100 g smør
- 2 ss sterk kaffe/ espresso
- 100 g kokosmasse
Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland godt. Smelt smør og bland med kaffe. Ha dette i havreblandingen og rør alt sammen. La blandingen stå og svelle i kjøleskapet i 15-30 min. Strø kokos over en tallerken (skal dekke godt). Bruk en teskje til å forme små kuler av deigen med hendene. Rull kulene forsiktig i kokosen. Sett sjokoladekulene på et brett å sett brettet i kjøleskapet til kulene har stivnet. Når kulene er stivnet kan du oppbevare de i kjøleskapet i en luftet boks i flere dager.
TIPS! Noen liker disse søtere enn andre. Kjenn etter hvor søt du vil ha kulene etter hvert som du lager dem, og tilsett eventuelt mer søtning hvis du vil ha kulene enda søtere.
Husk at du kan følge oss på FB og IG for daglige oppdateringer.
# pappautengluten #helios #glutenfrie #sjokoladekuler #aktiv #matglad #pappa #familie #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #glutenfree #food #foodblogger #celiac