Glutenfri grisssini passer til det aller meste av tapas, antipasti, samt ost og spekefat. Når vi ikke har lyst på noe annet enn litt oliven, soltørkede tomater, oster og noen skinker, passer det perfekt å servere grissini til. Glutenfrie grissini holder seg dessverre ikke like godt som vanlige, så vi anbefaler deg å steke de samme dag som du skal spise de. Ev. kan du oppbevare de i en luftett boks, og spraye på litt vann, før du steker de (varmer de) i ovnen igjen.
- 1/2 pk gjær
- 2 dl melk
- 1/2 dl olivenolje
- 1 ts salt
- 4 dl lyst glutenfritt mel
- 1 ts oregano
- 1/2 ts bakepulver
- 2 ss finrevet parmesan
- 2 ss valgfrie frø eller kjerner til topping (Ev. litt havsalt).
- Bland ut gjær i melk og olivenolje. La det stå til det “bobbler” litt.
- Ha salt, mel, oregano, bakepulver og parmesan i en bakebolle. Ha i det våte og rør godt. Kna til du har en jevn og fin deg.
- La deigen heve i minimum 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 175 C.
- Form små kuler av deigen, som du igjen triller ut til lange pølser. Pensle med vann og strø over valgfrie frø eller kjerner.
- Stek grissini i 25–30 minutter. Avkjøles på rist.
#pappautengluten #glutenfri #grissini #breadsticks #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #marathon #runner #glutenfree #food #cookbooks #celiac #italian #grissini #antipasti