Glutenfri grov pai med fetaost og spinat er et godt tips til matpakken, men også til middag. Vi har brukt eget grov mel i oppskriften, og dette melet er vi veldig fornøyde med! Fyll paien med det du ønsker, eller det du har rester av i kjøleskapet. Vi har brukt feta og spinat i denne og det anbefales. Tilsett gjerne litt purre eller hakket løk i også. Server paien med en grønn salat og tzatsiki til
Paibunn:
- 200 g glutenfritt grov mel
- 70 gr smør
- 2 ss kesam/rømme eller gresk yoghurt
- 2-3 ss kaldt vann
Fyll:
- 200 gr feta
- 3 egg
- 1 dl matfløte
- 150 gr revet gulost
- 200 gr spinat (1 stor pose)
- 1-2 ss finhakket dill
- salt/pepper
- 2 ss olivenolje
- Bland sammen alle ingrediensene til deigen og kna godt til du har en jevn, fin deig. Ta plastfolie over deigen og la den hvile 30 minutter i kjøleskap.
- Forvarm ovnen til 180 C.
- Kjevle ut paibunnen på et lett melet bakeark. Du kan ev trykke den ut ved at du har litt olje på hendene. Prikk hull med en gaffel å forstek paien i ett par minutter i forvarmet ovn.
- Stek spinat og dill i litt olivenolje på middels varme i en stekepanne. La det surre i cirka 5 minutter. Pisk eggene og tilsett fløte i en bakebolle. Tilsett gulost og feta. Legg spinaten over paibunnen og topp med egg/fløte- og osteblandingen. Krydres med salt og pepper.
- Stekes gyllen på 180 C i cirka 30 min. Avkjøl på rist.
#pappautengluten #glutenfritt #glutenfri #spinat #feta #pai #utengluten #cøliaki #senzaglutine #marathon #runner #glutenfree #greek #spinach #fetacheece #pie #celiac