Boken “Sommermat” får deg rett tilbake, eller rett frem, til sommeren. En utrolig inspirerende bok. At bildene også er så vanvittig gode gjør at du får lyst til å lage alt i denne boken.
Vi har forsøkt oss på Hallomi-Basilikum-Parmafylt kylling. I mangel av Parma brukte vi bacon. Som tilbehør har vi laget Salsa Verde og en potetsalat med feta. Skikkelig sommermat med andre ord. Og det beste, alt er glutenfritt:)
Du trenger:
- 4 Kyllingfileeter
- olivenolje
- En neve basilikumblader
- salt & pepper
- 4 store skiver bacon eller parmaskinke
- 8 skiver halloumi
Forvarm ovnen til 180 grader. Skjær ett snitt i hver kyllingfilet og fyll med basilikum, bacon og halloumi. Bind de sammen med kjøkkenhyssing og legg de i en ildfast form. Hell over litt olivenolje, salt & pepper. Stek til de er gyldene. Ca 20 min. La kylling hvile før du serverer den.
Salsa Verde:
Salsa Verde passer godt sammen med svinekjøtt, kylling eller fisk.
Du trenger:
- 3 ss hakket persille
- 2 ss hakket mynte
- 2 ss hakket dill
- 1 ss Dijon sennep
- 1 ts kapers
- 1/3 rød chili
- 5-6 ss olivenolje
- Litt salt og pepper
Oppskrift & inspirasjon:Paul Løwes Sommermat
Husets potetsalat:
- 8-10 poteter
- 4 ss gresk yoghurt
- 3 ss feta
- 1 ts Dijon sennep
- 2 ss majones
- Smak til med litt sitronsaft, dill, salt, pepper og 2 ss kapers
Lykke til!
Pappa’n til Sevastianos 😉