Glutenfrie belgiske vafler med laks, rømme & løyrom
Belgiske vafler med laks, rømme & løyrom er perfekt til julens selskaper, eller som forrett til nyttårsaften. De smaker ikke helt ulikt blinis, og er derfor perfekt å servere gjestene som en forrett. Belgiske vafler blir ganske store, så du kan fint dele en vaffel i fire når det skal brukes som forrett eller smårett. Du kan gjerne toppe de med rester av julematen også. Pinnekjøtt, rømme og litt rød løk, passer også godt på. Det er mange muligheter for digg topping på disse. Bare bruk fantasien.
I julen blir det ofte mange selskaper og mye mat, derfor kan disse være et godt alternativ som en kveldssncks også, gjerne med et lite glass til. Eller du kan servere de med alkoholfrie og super friske tranebær- og basillikum spritzer (se oppskrift under).
Belgiske vafler med søtt fyll
Belgiske vafler kan selvsagt serveres som en dessert, til frokost eller toppet med annet søtt fyll som is, sjokolade, friske bær og mye, mye mer. Du kan øke sukkermengden i oppskriften litt dersom du ønsker en søtere vaffel
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk da helst rene melkorter, og unngå å blande sammen alt for mange forskjellige melsorter. Du vil da få et bedre resultat.
Oppbevaring
Disse holder seg en dag i en luftett boks i kjøleskapet, og de kan fryses, men anbefaler at de får en runde i jernet for oppvarming før servering.
Tid: Raske å lage- Porsjoner: 6–8 vafler
- 200 g glutenfritt lyst mel
- 2 ts bakepulver
- ½ ss sukker
- 1 ts salt
- 2 egg
- 3 ½ dl melk
- ½ dl rapsolje
- 2 ss smør til steking
- 4 ss meierismør
- 150 g laks
- 4 ss rømme
- 3 ss løyrom
- 2 ss rødløk, finhakket
- 2 ss dill, finhakket
- Ha mel, bakepulver, sukker og salt i en bakebolle. Lag en grop i midten og ha i eggene. Rør godt, og tilsett melk og rapsolje. Rør videre til alt er godt blandet. Røren skal være tykk. Sett til side i 30–45 minutter.
- Smelt litt smør i jernet og ha i litt røre. Stek vaflene sprø og gylne.
- Legg nystekte vafler på en rist og avkjøl litt. Smør på et lag med smør og topp med laks, rømme, løyrom, rødløk og dill.
Tranebær- og basilikum-spritzer
Dette er et godt alternativ å servere gjester som ikke ønsker alkohol eller til barna som en god erstatning for brus. Du kan selvsagt tilsette alkohol i også, dersom du ønsker det, men disse er skikkelig gode uten også.
Tid: Rask å lage – Porsjoner: 4 glass
- 1 ½ dl tranebærjuice
- 4 ss limejuice
- 1 neve frisk basilikum
- 1 ½ dl soda
- Isbiter til servering
- Bland sammen tranebærjuice, limejuice og basilikum i en bolle. Fordel isbiter i glassene og hell over blandingen til glassene er litt mer enn halvfulle. Topp med soda og server.
Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenker til egen nettbutikk og Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
#pappautengluten #glutenfri #glutenfrie #glutenfritt #vafler #belgiskevafler #jul #julebakst #julegave #julekjeks #julemat #bakst #utengluten #cøliaki #juledrink #marathon #runner #christmas #glutenfree #food #drinks #spritzer #celiac #senzaglutine #belgiumwaffles #nogluten