Glutenfritt stekt brød med feta
Glutenfritt stekt brød med feta er enkelt og ikke minst, veldig godt. Det er ikke ulikt en pai i smak. Du kan fylle brødet med akkurat det du ønsker, og ost, skinke, tomat i, er også veldig godt!
På gresk kalles dette brødet “tiganopsomo”, som betyr, nettopp stekt brød. I hellas brukes ofte brødet som et tilbehør til grillet kjøtt, og det passer derfor godt til meze (småretter).
Brødet kan også lages søtt, og fylles med smør, honning, sukker og kanel. Det er kanskje vanligere med søtere brød i middelhavslandene,enn her til lands, men anbefaler at du tester det i søtt også.
Brødet kan lages som ett stort, som her, eller som flere små brød. Fyllet velger du selv, og vi kommer også til å teste ut flere varianter av dette brødet. Vi ser for oss at å lage det med feta, dill, spinat og litt ekstra revet ost, kommer til å være knallgodt! Her kan du egentlig bare bruke fantasien. Brødet kan som sagt lages som flere små, gjerne med samme størrelse som et pitabrød, og det kan også lages flatere. Det er mange muligheter her.
Pass på at du lukker brødet veldig godt i sidene, slik at fyllet ikke faller ut. Du kan bruke en gaffel til å lukke det, eller du kan brette det godt i kantene.
Holdbarhet
Vi anbefaler å fryse ned brødet i biter, ev. kan du også lage brødet som flere mindre brød. Tines i ovn på 160 C i 8–10 minutter.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Du kan forsøke med et grovere mel også, men det er mulig du må justere med litt ekstra væske da glutenfrie grovmel ofte trekker til seg væsken.
Ingredienser
- 400 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 1 ts bakepulver
- 8 g tørrgjær
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 260 g lunkent vann
- 2 ss olivenolje til deigen
- 180 g fetaost
- 2 ss olivenolje til hendende og til stekking
Slik gjør du:
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, tilsett vann og olivenolje gradvis mens du fortsetter å blande.
- Dekk bakebollen og la deigen heve på et lunt sted i 1 time.
- Velt deigen over på en overflate, ha lit olivenolje på hendene (ikke bruk mere mel, lukter ikke godt nor brød skal stekes), del deigen i 2.
- Arbeid deretter deigen med hendene, til en sirkel.
- Tilsett fetaost cirka 180 g i grove biter, vi vil ikke at fetaosten skal smelte helt.
- Smør pannen lett, legg i deigen og pensle den med olivenolje.
- Stek brødet på lav varme med lokket lukket, på begge sider til det er gyllent.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenker til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften. Du finner flere oppskrifter og produkter på pappautengluten/nettbutikk.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfri mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
#pappautengluten #glutenfri #glutenfrie #glutenfritt #brød #stektbrød #feta #fetaost #meze #tapas #tiganopsomo #utengluten #cøliaki #marathon #runner #cooking #food #celiac #senzaglutine #nogluten #senzaglutine #fried #bread #friedbread #greek #greekfood #greekrecipies