Gratinert squash med mozzarella
Squash med mozzarella og ost er et knallgodt alternativ på dager du vil spise mer grønt. Vi har toppet de med masse deilig ost og fylt de med squash, løk, hvitløk. sitron og dill. En perfekt rett på dager det må gå litt fort. Fres opp fyllet og sett de i ovnen. Dette lager seg praktisk talt selv. I hvert fall nesten.
I Hellas er det vanlig å bruke squash eller auberginer og fylle de med diverse fyll som kjøttsaus, løk, ost eller vegetarisk hvor du bruker “innmaten” fra grønnsakene. Ofte lages det med en fyldig ostesaus på toppen (bechamel).
Vi har flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår. Se hele utvalget her.
Ingredienser
- 2 squash
- 2 ss olivenolje
- 1/2 løk, finhakkes
- 2 ss dill, finhakkes
- 2 ss sintronjuice
- 1 egg, piskes
- 50 g revet gulost
- 1 mozzarella, skjæres i terninger
- 20 g revet gulost til topping
- 1 ss olivenolje til topping
- salt og pepper
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 C.
- Del squashene i to. Bruk en skje til å skrape ut innmaten. Ha de over i en ildfast form dekket med bakeark og stek de i cirka 10 minutter i forvarmet ovn.
- Varm opp oljen i en stekepanne, tilsett løk , dill og “innmaten” og stek fyllet i noen minutter. Ha i sitronjuicen og rør godt. Avkjøl litt .
- Pisk egget og tilsett ost og mozzarella.
- Ha fyllet i sqashen, hell over egg-og osteblandingen og topp med mer ost. Dryss over litt olivenolje, og salt og pepper etter smak. Stek videre i cirka 10 minutter, eller til osten er gyllen.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
#pappautengluten #glutenfritt #glutenfri #gratinert #squash #gresk #mat #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner #dad #glutenfree #greek #food #celiac #nogluten