Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Glutenfrie vårruller med spicy saus
Glutenfrie vårruller med spicy saus

Glutenfrie vårruller med spicy saus

Glutenfrie vårruller med spicy saus

Glutenfrie vårruller med spicy saus er knallgodt og veldig enkelt å lage! Dette vet vi mange har savnet sårt etter at de har fått en diagnose. Disse vårrullene er tilnærmet like gode som dem du husker. De er laget på rispapir og blir derfor litt blekere i utseende, men det går definitivt ikke på bekostning av smaken. Lag mange når du først er i gang – disse blir fort borte. Vårrullene kan fint fryses i porsjoner. Gjerne med et mellomleggspapir imellom. Serveres med en spicy hjemmelaget saus.

Porsjoner: 4

Tar litt tid å lage

  • 1 pakke rispapir (12 ark)

Fyll:

  • 400 g kjøttdeig
  • 200 g risnudler
  • 2 vårløk, strimles
  • 1 hvitløkfedd, finhakkes
  • 2 gulrøtter, finrives
  • 3 ss glutenfri soyasaus
  • 2 ss frisk finhakket koriander
  • 1 knivsodd frisk finhakket chili
  • 1 ss revet ingefær
  • 3 ss glutenfri buljong el. kraft
  • 3 ss olje til steking

Spicy saus:

  • ½ løk, finhakkes
  • 1 hvitløkfedd, finhakkes
  • 1 ss olje
  • ½ ts chili paste
  • 5 ss glutenfri soyasaus
  • 3 ss limesaft
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ½ ts frisk finhakket rød chili
  • 1 ss revet ingefær
  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Kok opp nudler som anvist på pakken. Bruk en saks og klipp dem opp i biter etter at de er ferdigkokt.
  3. Brun kjøttdeig i oljen, tilsett vårløk og hvitløk. La det surre på middels varme og tilsett så de øvrige ingrediensene. La det steke videre i noen minutter. På slutten av steketiden tilsetter du nudlene og lar det stå i et minutt eller to.
  4. Legg ett og ett risark i en bolle med vann og la dem mykne i et par minutter. Legg risarkene over på et fuktig kjøkkenhåndkle og legg 3 spiseskjeer fyll på hvert risark. Brett inn hver av sidene og rull vårrullene stramt sammen.
  5. Legg vårrullene over på et stekebrett med bakepapir med skjøten ned, pensle dem med litt olje og stek dem i 15–20 minutter til de får litt farge.
  6. Fres løk og hvitløk til sausen. Tilsett de øvrige ingrediensene og la det koke i et par minutter til alle smakene har satt seg. Server sausen til vårrullene.

 

Glutenfrie vårruller med spicy saus
Glutenfrie vårruller med spicy saus

 

Glutenfrie vårruller med spicy saus
Glutenfrie vårruller med spicy saus

 

Vi har flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- de hele utvalget her.

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka

den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka

Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka

Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka

Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.