Glutenfrie boller med trippel sjokolade
Glutenfrie boller med trippel sjokolade, bedre kjent som “Oskar Westerlin trippel sjokko-bolle” er veldig enkle å lage fra bunnen av, også i glutenfritt. Innbiller meg at de muligens er litt “sunnere” å lage selv, enn å kjøpe ferdig. Men bare litt, disse inneholder nemlig mye sjokolade, Nugatti og en god del sukker. Forresten, stryk det med sunnere, dette er en sjokk-bombe! De inneholder også ganske mye smør, noe som gjør at deigen er veldig enkel å jobbe med. Du trenger neppe justere med ekstra mel i denne oppskriften.
Tenåring vår har åpenbart ikke, motsetning til mange av kompisene, smakt denne bollen som på kort tid har blitt ganske så kjent. Jeg er usikker på om jeg egentlig er så veldig lei meg for akkurat det, men for en med cøliaki oppleves det ofte litt sårt og vanskelig og ikke kunne velge de samme produktene som andre, i butikk. Gleden var derfor ganske stor da disse sjokko-bollene sto klare til han, etter trening i dag.
Vi har brukt Nugatti i denne oppskriften, men du kan også smelte sjokolade og toppe bollene med.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt vår lyse melblanding i oppskriften på sjokk-boller.
Holdbarhet
Vi anbefaler deg å fryse bollene etter avkjøling, altså før du har på Nugatti og sjokolade, hvis du ikke skal spise alle på en gang. Tines i ovn på 160 C i 8–10 minutter for et nystekt resultat.
Glutenfrie sjokko- boller
- 2 dl lunken melk
- 10 g gjær
- 200 g smeltet smør
- 70 g sukker
- 500 g glutenfri lys melblanding- pappa uten gluten
- 1 ts psyllium
- ¼ ts natron
- ½ ts bakepulver
- ¼ ts salt
- 100 g hakket sjokolade til fyll
- 4 ss Nugatti
- 50 g hakket el. revet sjokolade til topping
- 1 eggeplomme + 2 ts melk til pensling
Slik gjør du:
- Bland melk, gjær og 2 ss av sukkeret i en bakebolle.
- Tilsett mel, psyllium, natron, bakepulver, salt og resten av sukkeret, bland godt.
- Tilsett avkjølt smeltet smør, bland godt.
- Bland alle ingrediensene godt, deigen er lett å håndtere og du trenger ikke tilsette mere mel. Dekk deigen med plastfolie, sett den til heving på et lunt sted i minimum 1 time.
- Ha deigen på en overflate, del i 8 – 10 like store emner og form til boller. Trill ut bollene og trykk de litt flate. Legg hakket sjokolade i midten av hver bolle, og lukk deigen godt rundt, før du triller bollene videre til de er helt runde igjen.
- Etterhev bollene i 30 minutter.
- Forvarm oven til 200 ° Pensle bollene med egg-og melk blandingen og stek bollene gyllne på midterste rille i cirka 15 – 17 minutter. Avkjøl på rist.
- Dypp eller smør bollene med nugatti og dypp de i en skål med revet sjokolade.
Vi har merket innlegget med “annonse” da vi har brukt eget mel i oppskriften på disse bollene.
Du får flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #glutenfrie #sjokolade #boller #sjokkobolle #oskarwesterlin #bolle #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #celiac #nogluten #baking #sweets #senzagluten