Verdens beste glutenfrie lasagne?
Kan dette være verdens beste glutenfrie lasagne? Den kommer i hvert fall veldig nære. Deilig fyldig kjøttsaus, masse deilig ost, pasta og en kremet ostesaus med akkurat passe med muskat. Hva er det å ikke like?
Så fremt du ikke er vegetarianer, kommer du til elske denne lasagnen! Dette er vår “go to” når vi skal lage mat til flere personer og ikke vil bruke alt for mye tid på kjøkkenet.
Nettbutikk
Vi har mange typer glutenfri pasta i nettbutikken nå, sjekk ut hele utvalget her.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående
Kjøttsaus
- 500 g kjøttdeig
- 2 ss smør til steking
- 1 finhakket løk
- 2 fedd finhakket hvitløk
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 4 ss tomatpuré
- 1/2 dl vann
- Salt og pepper etter smak
- 2-3 ss frisk basilikum, finhakkes
- 6-8 glutenfrie lasagneplater
- 3 dl revet ost
- 1 mozzarella
Ostesaus
- 2 ss smør
- 3 ss glutenfri lys melblanding, gjerne fra Pappa uten gluten
- 6 dl melk
- 5 ss revet parmesan eller annen ost
- 1 ts salt
- 1⁄2 ts malt hvit pepper
- 1⁄2 ts revet muskatnøtt
- Brun kjøttdeig i smør. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen koke i cirka 10 minutter. Ha i basilikum. Rør godt og la den koke videre på lav varme.
- Smelt smør i en kjele og rør inn glutenfritt mel, pepper og muskat. Spe på med melk under omrøring og la sausen koke i cirka 10 minutter. Den skal være litt tykk. Ha i parmesan og la osten smelte.
Legg et lag med kjøttsaus i bunnen av en ildfast form. Legg i lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i formen. Gjenta prosessen til formen er nesten full. Dryss over revet ost til slutt. - Sett formen i stekeovn på 200 °C og stek i cirka 30 minutter. Bruk en kniv for å sjekke om pastaen er ferdig. La lasagnen hvile noen minutter før servering
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s egne produkter i oppskriften.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #pasta #lasagne #aktiv #matglad #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #dad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac
One Response
Hei, kan denne lages dagen før ? Skal ha besøk med et barn som må ha glutenfri. Og hvor stor form brukte du?
Takk