Glutenfri julekrans med bakt brie (rundstykkekrans med bakt brie)
Glutenfri julekrans med bakt brie må være noe av det stiligste du kan servere gjestene dine i førjulstiden, til julefrokosten eller -lunsjen. Eller hvorfor ikke ta den med som et bidrag til julebordet? Du lager den ved å forme små rundstykker som du danderer til en rund krans. Deretter legger du en hel brie i midten av kransen før steking. Så enkelt, så godt!
Denne oppskriften er hentet fra Den store glutenfrie julebakeboka
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre lyse melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de.
Vi har brukt det lyse melet vårt i oppskriften på Glutenfri julekrans med bakt brie. Du får nå også begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Ingredienser
Tid: Tar litt tid å lage
Porsjoner: 1 krans (24 rundstykker)
Ovnstemperatur: 190 °C
1 dl lunkent vann
1 pakke tørrgjær
3–4 ss sukker
4 dl lunken melk
70 g smeltet smør
1 egg
650 g glutenfritt lyst mel (spar 50 g til utbaking), gjerne fra Pappa uten gluten
½ ts salt
1 ts bakepulver
1 liten rund brie
1 pisket egg til pensling
2–3 ss frisk rosmarin, finhakket
1 ss havsalt
3 ss granateple til topping
2–3 ss grovhakkede valnøtter til topping
2 ss frisk grovhakket rosmarin til topping
1. Forvarm ovnen til 190 °C.
2. Bland sammen lunkent vann, gjær og 1 ss av sukkeret i en liten bakebolle. Rør godt og la det stå til gjæren «bobler».
3. Tilsett melk, smeltet smør og egg. Rør godt.
4. Ha alle de tørre ingrediensene, inkludert resten av sukkeret, i en annen bakebolle. Bland det våte inn i det tørre, og rør til du har en jevn og fin deig. Deigen kan godt være litt klissete før heving. Hev tildekket på et lunt sted i cirka 1 time.
5. Ha deigen over på en melet overflate. Del deigen i to emner, og trill hvert emne ut til to tykke pølser som du igjen deler i 12 emner hver. Trill alle emnene ut til små rundstykker (til sammen 24 stykker). Dekk dem til med et kjøkkenhåndkle på benken etter hvert som de trilles ut.
6. Legg brien i midten av et stekebrett dekket med bakeark. Plasser rundstykkene rundt brien til de danner en krans (to runder rundt). Kransen etterheves tildekket i cirka 30 minutter.
7. Pensle med egg, og dryss over rosmarin og havsalt før steking.
8. Stek i 20–25 minutter til gylne. Pynt med granateple, valnøtter og rosmarin før servering.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfri mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #jul #rundstykker #julefrokost #julelunsj #jul #utengluten # cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #celiac #christmas #rolls #nogluten