Glutenfrie grove rundstykker
Glutenfrie grove rundstykker er perfekt til frokost, i matpakken, eller som tilbehør til supper og gryteretter. Disse grove glutenfrie rundstykkene er myke, luftige, knallgode på smak og ikke minst, holdbare.
Vi har stekt de i en form, men du kan selvsagt forme de større og steke de med litt større avstand til hverandre. Dette anbefales hvis de skal fryses.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre lyse melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de.
Vi har brukt det grove melet vårt i oppskriften på glutenfrie grove rundstykker. Du får nå også begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Fiberhusk
Vi har ikke brukt fiberhusk i denne oppskriften på glutenfrie grove rundstykker, men det kan tilsettes om ønskelig. Vi bruker av og til fiberhusk eller psyllium i glutenfritt bakverk for å bedre elastisiteten i deigen og for et høyere fiberinnhold. Dette er ikke nødvendig for å lykkes med glutenfri bakst, men vi anbefaler det ofte til nybegynnere på glutenfri bakst. Fiberhusk kan blandes rett i melet eller det kan røres ut i vann, blandingen bør da ikke stå lenger enn 30–60 sekunder.
Oppvarming/ tining
For oppvarming i ovn; spray litt vann over bakverket før det varmes i ovn på 150–160 C . Dette gjelder alt av glutenfri bakst. Dersom rundstykkene er fryst, anbefaler vi tining i ovn på 160C i 6–8 minutter. De bør da fryses hele.
Ingredienser
400 g grov melblanding fra Pappa uten gluten
2 ½ dl lunken melk
½ pose tørrgjær
2 ss sukker
30 g smeltet smør
1 egg
1 ts salt
1 ss olivenolje til smøring av bollen
1 egg og 1 ts melk til pensling
Sesamfrø til pynt
- Bland melk, gjær og sukker i en bakebolle, rør godt og la blandingen stå i 5 minutter. Tilsett mel, smør, egg og salt, rør godt.
Smør olivenolje i en bakebolle og legg deigen i den. Dekk med plastfolie og la deigen heve i 1 time. - Legg deigen over på en lett melet overflate, del den i 12 like emner. Trill ut hvert emne til små rundstykker og legg dem i en form dekket med bakeark. Rundstykkene skal ha litt avstand til hverandre.
- Pensle rundstykkene med vann og etterhev i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 180C. Ha en ildfastform med vann i bunnen av ovnen.
- Pensle rundstykkene med egg og melk, strø med sesamfrø og stek i 20 – 25 minutter.
Avkjøl på rist.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfrie #grove #rundstykker #utengluten #matpakke #lunsj #glutenfritt #glutenfri #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #celiac #bread #rolls #nogluten