Amerikanske pannekaker
Glutenfrie, amerikanske pannekaker! Dette er en skikkelig frokostfavoritt for store og små matelskere, og et mer eller mindre fast innslag i helgeforkosten hos oss. Tradisjonelt serveres disse med lønnesirup og bacon, men de smaker nydelig med honning og bær, marmelade eller Nugatti.
Amerikanske pannekaker kan du lage store eller litt mindre, som lapper. Det er viktig at rører får svelle i minst 20 minutter før du steker de, da blir de “fluffy” og litt tykke, akkurat slik du vil ha de!
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Glutenfrie pannekaker kan lages med grovt og fint mel, eller en blanding av disse. Når du bruker et grovere mel må du kanskje tilsette litt mer væske, da dette trekker til seg litt mer væske enn et lyst mel.
Holdbarhet
Dersom du lager for mye røre, kan du oppbevare resten av røren i kjøleskap i en dag eller to, bruk da en luftet boks, eller du kan steke opp alle pannekakene. Oppbevar ferdigstekte pannekaker i kjøleskapet og varm de noen minutter i ovnen for servering. Vi bruker å pakke de godt inn i aliminiumsfolie før oppvarming i ovn. Ev. kan de stekes i et toastjern, de blir da litt mer crispy.
Ingredienser:
- 3 egg
- 4 ss sukker
- 3 dl melk
- 200 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 1 1/2 ts bakepulver
- litt salt
- 50 g smør
- Visk sammen egg og sukker. Tilsett mel, melk, bakepulver og salt. rør godt. Røren skal være litt tykk.Tilsett mer melk eller mel om det trengs. Rør til alle ingrediensene er oppløst. La stå i minimum 20 minutter før steking.
- Varm litt av smøret i en stekepanne, middels høy varme, og pannekakene gyllne på hver side. De skal “blåse” seg litt opp under steking. Bruk litt og litt av smøret til alle pannekakene er stekt ferdig i godt med smør.
Vi har flere greske produkter i nettbutikken vår- de hele utvalget her.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfritt #glutenfri #glutenfrie #amerikanskepannekaker #pannekaker #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner #dad #glutenfree #american #pancakes #celiac #nogluten #senzaglutine