Denne digge salaten er et perfekt lunsjalternativ, eller du kan servere den som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk. Du får kjøpt rødbetene ferdigkokt, men hvis du skal koke dem selv, trenger de over en time i lettsaltet vann. Cous cous er ikke så lett å finne i glutenfritt, men vi har en kjempegod og glutenfri cous cous i nettbutikken vår!
Porsjoner: 4 – Rask å lage
- 150 g glutenfri cous cous
- 100 g ferdigkokte rødbeter
- 1 rødløk, finhakkes
- 4 ss granateplekjerner
- 1 selleristang, finhakkes
- 1 ss frisk finhakket persille
- 2 ss frisk finhakket mynte
- 100 g halloumi, i terninger
- 2 ss ristede valnøtter, finhakkes
- 1 ss mynteblader til topping
Dressing med appelsin og balsamico:
- 3 ss olivenolje
- saft og finrevet skall fra en appelsin
- 1 ss balsamico
- 1 ts honning
- ½ ss sterk sennep
- salt og nykvernet pepper etter smak
- Kok cous cous som anvist på pakken. Dekk med et kjøkkenhåndkle og avkjøl til all væske er absorbert.
- Varm rødbetene som anvist på pakken. Avkjøl og skjær i terninger.
- Bland godt sammen alle ingrediensene, bortsett fra valnøttene, i en salatbolle.
- Rist valnøtter i 1 minutt i en varm stekepanne. Pass på så de ikke brennes.
- Bland sammen dressingen. Rør godt.
- Server salaten toppet med mynte, dressing og ristede valnøtter.
#glutenfri #couscous #salat #halloumi #glutenfree #souscous #salad