Pappa uten gluten
Gluenfri banankake med sjokolade
Gluenfri banankake med sjokolade

Gluenfri banankake med sjokolade

Gluenfri banankake med sjokolade

Gluenfri banankake med sjokolade- Denne saftige banankaken er perfekt når du har noen modne bananer liggende. Lag den med vårt grove glutenfrie mel – og gjør den ekstra digg med mørk sjokolade. En favoritt hos både barn og voksne!  Kaken er er laget med vår egen grove, glutenfrie melblanding, som gir ekstra næring, god smak og perfekt konsistens.

Tips:  Vil du gjøre den enda mer luksuriøs? Strø litt ekstra sjokolade og grovhakkede nøtter på toppen før steking.
Kaken kan fryses og er super i matpakken også. Bytt gjerne ut noe av bananen med revet eple eller gulrot for variasjon.

Glutenfritt mel

Gluenfri banankake med sjokolade er laget vårt eget Pappa uten gluten- grovt mel i denne oppskriften, men du kan selvsagt bruke en annen grov meltyper du har god erfaring med, eller du kan erstatte det grove med et glutenfritt lyst mel, hvis du heller vil bruke det. Alle Pappa uten gluten produkter får du hos Meny-butikker over hele landet.

Pappa uten gluten grov melblanding
Pappa uten gluten grov melblanding

Nettbutikk

I vår nettbutikk finner du et stort utvalg av glutenfrie produkter –  Se hele utvalget her.

Meny

Du finner alle Pappa uten gluten produkter hos Meny-butikker over hele landet.

 

Gluenfri banankake med sjokolade
Gluenfri banankake med sjokolade

Ingredienser

• 2–3 modne bananer (jo modnere, jo bedre!)
• 3 egg
• 100 g smeltet smør eller nøytral olje
• 2 ss yoghurt eller rømme (valgfritt, men gir ekstra saftighet)
• 100 g sukker (ev. kokkossukker)
• 1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
• 1 ts bakepulver
• 1 ts natron
• 1/2 ts salt
• 200 g glutenfritt grovt mel (gjerne fra Pappa uten gluten)
• 100–150 g grovhakket mørk sjokolade eller sjokoladeknapper

Fremgangsmåte:

1. Forvarm ovnen til 175 °C. Kle en brødform (cirka. 1,5 liter) med bakepapir eller smør den godt.
2. Mos bananene godt i en stor bolle. Du kan også bruke hele bananer, delt i to og trykke ned i røren.
3. Tilsett egg, smeltet smør, yoghurt (hvis du bruker), sukker og vanilje. Rør til en jevn blanding.
4. Bland det tørre: mel, bakepulver, natron og salt – og vend det forsiktig inn i røren.
5. Tilsett hakket sjokolade og bland lett.
6. Hell røren i formen og jevn ut overflaten. Strø over ekstra sjokolade om ønskelig.
7. Stek midt i ovnen i ca. 45–55 minutter. Sjekk med en kakenål – den skal komme ut uten røre.
8. Avkjøl i formen i 10–15 minutter før du løfter kaken ut og lar den avkjøle helt på rist.
9. Server som den er, eller med en klatt rømme, yoghurt eller is.

 

Gluenfri banankake med sjokolade
Gluenfri banankake med sjokolade

 

Gluenfri banankake med sjokolade
Gluenfri banankake med sjokolade

 

Våre bøker

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka

den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka

Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka

Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka

Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

 

 

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.