Gluenfri banankake med sjokolade
Gluenfri banankake med sjokolade- Denne saftige banankaken er perfekt når du har noen modne bananer liggende. Lag den med vårt grove glutenfrie mel – og gjør den ekstra digg med mørk sjokolade. En favoritt hos både barn og voksne! Kaken er er laget med vår egen grove, glutenfrie melblanding, som gir ekstra næring, god smak og perfekt konsistens.
Tips: Vil du gjøre den enda mer luksuriøs? Strø litt ekstra sjokolade og grovhakkede nøtter på toppen før steking.
Kaken kan fryses og er super i matpakken også. Bytt gjerne ut noe av bananen med revet eple eller gulrot for variasjon.
Glutenfritt mel
Gluenfri banankake med sjokolade er laget vårt eget Pappa uten gluten- grovt mel i denne oppskriften, men du kan selvsagt bruke en annen grov meltyper du har god erfaring med, eller du kan erstatte det grove med et glutenfritt lyst mel, hvis du heller vil bruke det. Alle Pappa uten gluten produkter får du hos Meny-butikker over hele landet.

Nettbutikk
I vår nettbutikk finner du et stort utvalg av glutenfrie produkter – Se hele utvalget her.
Meny
Du finner alle Pappa uten gluten produkter hos Meny-butikker over hele landet.

Ingredienser
• 2–3 modne bananer (jo modnere, jo bedre!)
• 3 egg
• 100 g smeltet smør eller nøytral olje
• 2 ss yoghurt eller rømme (valgfritt, men gir ekstra saftighet)
• 100 g sukker (ev. kokkossukker)
• 1 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
• 1 ts bakepulver
• 1 ts natron
• 1/2 ts salt
• 200 g glutenfritt grovt mel (gjerne fra Pappa uten gluten)
• 100–150 g grovhakket mørk sjokolade eller sjokoladeknapper
Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 175 °C. Kle en brødform (cirka. 1,5 liter) med bakepapir eller smør den godt.
2. Mos bananene godt i en stor bolle. Du kan også bruke hele bananer, delt i to og trykke ned i røren.
3. Tilsett egg, smeltet smør, yoghurt (hvis du bruker), sukker og vanilje. Rør til en jevn blanding.
4. Bland det tørre: mel, bakepulver, natron og salt – og vend det forsiktig inn i røren.
5. Tilsett hakket sjokolade og bland lett.
6. Hell røren i formen og jevn ut overflaten. Strø over ekstra sjokolade om ønskelig.
7. Stek midt i ovnen i ca. 45–55 minutter. Sjekk med en kakenål – den skal komme ut uten røre.
8. Avkjøl i formen i 10–15 minutter før du løfter kaken ut og lar den avkjøle helt på rist.
9. Server som den er, eller med en klatt rømme, yoghurt eller is.


Våre bøker
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka