Glutenfri cornflakes bars
Glutenfri cornflakes bars er enkelt å lage og veldig godt. Vi sender ofte med bars i matpakken, men ofte kjøper vi “ferdige”. Det er både unødvendig og dyrt med tanke på at det er så enkelt å lage de selv. Vi innbiller oss at de er hakket sunnere å lage selv også, til tross for at disse både inneholder både brunt sukker og sirup.
Du kan enkelt lage de så sunne eller usunne som du ønsker. Bytt gjerne ut sirup med honning og reduser mengden med sukker. Du kan også bruke granola, chiafrø, nøtter, tørket frukt og mye mer. Det er bare fantasien som setter grenser. Bars er perfekt å og ha liggende i kjøleskapet til mellommåltid, i matpakken, på reise og når du bare har lyst på noe godt.
Holdbarhet
Glutenfrie cornflakes bars holder i cirka 7–10 dager hvis de oppbevares i en plastboks med luftett lokk i kjøleskapet.
Måleenhet
Vi har brukt kopp som måleenhet i denne oppskriften, og brukt en medium stor kaffekopp, men husk at det er blandingsforholdet som er viktig. Når du bruker samme kopp til oppmåling vil du få samme resultat, og bruker du en liten kopp til oppmåling, trenger du en litt mindre form til røren/massen.
Nettbutikk
Vi har også en rekke glutenfrie ferdige produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
Ingredienser
- 4 ss romtemperert smør
- 1 kopp peanøttsmør
- 1/2 kopp sirup eller honning
- 1/3 kopp brunt sukker
- 1 klype salt
- 4 kopper cornflakes, knus de litt med hånden
- 1/3 kopp grovhakkede peanøtter
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g grovhakket sjokolade til topping
- 2 ss peanutten eller knust cornflakes til topping
- Smelt smøret på middels varme i en stekepanne. Rør inn peanøttsmør, honning, sukker og salt. Rør godt til alt er smeltet sammen til en jevn og fin masse.
- Ta stekepannen av platen og vend inn cornflakes, peanøtter og vaniljesukker. Rør godt. Cornflakesblandingen skal være tykk.
- Kle en form med bakeark og hell blandingen i. Bruk en slikkepott til å spre det utover.
- Smelt sjokoladen over vannbad og bre den godt over cornflakesblandingen. Strø over peanutten og gjerne litt havsalt.
- Settes kjølig i minimum 3 timer. La blandingen stå litt på benken før du skjærer den i passende biter.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfritt #glutenfri #cornflakes #bars #oppskrifter #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner #dad #glutenfree #food #celiac #nogluten #senzaglutine