Glutenfri fransk baguette er mye enklere å lage enn du tror. Dette nydelige franske brødet har sprø skorpe og er mykt inni. Det fikk en helt vanvittig god skorpe og konsistens så vi har definitivt fått en ny brødfavoritt i huset.
Jeg trenger ikke noe særlig mer enn godt smør eller litt olivenolje til, men brødet smaker nydelig med pålegg eller som tilbehør til supper og salater. Det kan fint fryses og tas opp ved behov.
Ingredienser:
- 1 kg glutenfritt lyst mel
- 7 dl lunket vann
- 1 pose tørrgjær
- 20 g salt
Pensling:
- 1 egghvite
- 1 ss vann
I en bakebolle oppløses gjær i 2 dl vann m 1 ts sukker. når det er oppløst tilsettes resten av vannet . Jobb forsiktig inn salt og 900 g mel, spar 100 g mel til utbaking.
Lag deigen og la den hvile på banken i 10 minutter. Deigen trenger ikke forheve mer enn det. Del deigen i 4-5 emner. “Brett” hvert emne sammen til en firkant ett par ganger før du triller de ut til baguetter. Skjær et par snitt i baguettene og la de etterheve i 45 min. Pensle baguettene med egghvite og vann (røres sammen).
Strø litt mel over og stek baguettene gyldne på 240 C i cirka 15 minutter, litt avhengig av ovn.
Avkjøles på rist.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #glutenfritt #fransk #baguette #glutenfri #aktiv #matglad #familie #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #celiac #french #bread
4 Responses
Hei. Leste en plass at glutenfri brødbakst/gjærbakst helst ikke skal heve i rom over 10-15 grader. Hva er dine erfaringer med dette? 🙂
Vi hever i romtemperatur og aldri hatt problemer med det:)
Hei, de ser veldig gode ut! Hvilket mel bruker du i denne oppskriften? Jeg bruker mest semper, men har også prøvd jyttemel. Ville sjekke hvilket du har best erfaring med for jeg sliter litt med gjørbaksten. Tusen takk for masse god inspirasjon og oppskrifter
Tusen takk for hyggelig melding! Vi brukte Semper lys i denne:-)