Glutenfri koulouri
Glutenfri koulouri
Oppvarming/ tining
For oppvarming i ovn; spray litt vann over kringlene før de varmes i ovn på 150–160 C . Dersom de er fryst, anbefaler vi tining i ovn på 160C i 6–8 minutter.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre , men dette utelukker ikke andre lyse melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de. Du finner alle våre melblandinger her.
Vi har brukt det lyse og det grove melet vårt i oppskriften på glutenfrie koulouri. Du får nå også begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Ingredienser 8–10 kringler (koulourakia)
• 3 dl lunkent vann
• ½ pose tørrgjær
• 1 ts sukker
• 300 g grovt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
• 140 g lys mel gjerne fra Pappa uten gluten
• ½ dl solsikkeolje
• 1 egg
• 1 ts salt
• Bland 1 dl vann og 1 ts honning til pensling av brødene
• 2 ss esamfrø til topping
1. Bland vann, gjær og sukker i en bakebolle, rør å la stå 5 minutter. Tilsett mel, olje, egg og salt, og rør videre. Dekk bakebollen med plastfolie å la deigen heve i 30 minutter.
2. Forvarm ovnen til 180 °C.
3. Ha deigen over i et let melet overflate, del deigen i 8 til 10 emner som du triller ut til lange “pølser”. Lag en ring og press endene sammen. Legg dem over i på stekebrett dekket med bakeark.
4. Pensle godt med vann og honning, og strø over godt med sesamfrø. Stek koulouria i cirka 15 minutter, avkjøl på rist.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #koulouri #kringle #gresk #utengluten #marathon #runner #glutenfree #food #bread #nogluten #celiac #cøliaki