Glutenfri New York cheesecake
Glutenfri New York cheesecake er en nydelig bakt ostekake som praktisk talt smelter på tungen. Kaken er enkel å lage, men det tar litt tid. Lag den gjerne dagen før den skal nytes. Kaken kan lages med smak av sitron, bær, nøtter, samt karamell og mye, mye mer. Kaken er ganske mektig på smak, men denne er så god at det er vanskelig å slutte når du først har begynt å spise den. Da er du advart.
I denne kaken har vi blandet litt blåbær rett i kremen, men du kan også bare toppe kaken med blåbær. Ofte brukes rømme i fyllet, men gresk yoghurt fungerer også utmerket. Du kan bruke glutenfrie Digestive kjeks i bunnen på Glutenfri New York cheesecake, men dersom du har litt kjeksrester i skaper, bruk gjerne det.
Oppbevaring
Kaken oppbevares kjølig, gjerne i en luftett boks eller i en kakeform med lokk.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre , men dette utelukker ikke andre lyse melsorter dersom du har de stående og har god erfaring med de. Du finner alle våre melblandinger her.
Vi har brukt det lyse melet vårt i denne fyllet oppskriften. Du får nå også begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Nettbutikk
Du finner flere glutenfrie nyheter i vår nettbutikk nå.
Glutenfri New York cheesecake
Tid: Tar litt tid å lage
Porsjoner: 1 kake
Ovnstemperatur: 165 °C
Bunn:
- 300 g glutenfrie kjeks
- 100 g smeltet smør
- 2 ss sukker
- ¼ ts salt
Fyll:
- 500 g naturell kremost
- 120 g sukker
- 4 egg
- 90 g gresk yoghurt
- 2 ss glutenfritt lyst mel
- 1 ts vaniljesukker
- ¼ ts salt
- 70 g blåbær
Topping:
- 1 ss smør
- 6 ss blåbær
- 1/4 ts kanel
- 2 ss brunt sukker
1. Forvarm ovnen til 165 °C.
2. Kjør kjeks, smør og salt i en blender til en jevn og fin masse. Dekk bunnen av en springform (cirka 23 cm) med et bakeark, og ha i blandingen. Trykk blandingen godt ut til den dekker hele bunnen av formen.
3. Lag fyllet ved å røre sammen kremost og sukker. Tilsett egg, yoghurt, mel vaniljesukker og salt. Visp godt. Rør forsiktig inn blåbær
4. Hell fyllet over kakebunnen, og smør det godt utover. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett kaken i ovnen. Stek i 90 minutter.
5. Skru av ovnen og la kaken avkjøles i ovnen med ovnsdøren litt åpen i cirka 1 time.
6. Fjern folien og sett kaken i kjøleskapet i minimum 5 timer.
7. Lag toppingen ved å smelte smøret i en tykkbunnet stekepanne på svak varme. Tilsett blåbær, kanel, sukker. Rør godt. Ta pannen av platen og avkjøl.
8. Smør forsiktig toppingen over kakefyllet før servering.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #newyorkcheececake #ostekake #glutenfritt #glutenfrie # #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #newyork #cheececake #cake #nogluten #celiac
One Response
Kan den stå 2 dager i kjøleskap/matbod?