Glutenfri gresk tomat-og fetapai anbefales på det sterkeste! Vi har laget denne med tomater og løk fra egen hage og med masse deilig feta og oliven i, blir denne paien fort en lunsj eller middagsfavoritt for store og små.
- 200 gr lyst glutenfritt mel
- 100 gr smør
- 2 ss gresk yoghurt
- 2-3 ss kaldt vann
- 200 gr feta
- 3 egg
- 1 dl matfløte
- 150 g revet gulost
- 4 tomater, skives
- 5–6 cherrytomater deles i to
- 1 løk, skives
- 8–9 stenfrie oliven
- 1-2 ss finhakket dill , oregano eller basilikum
- salt/pepper etter smak
- 50 g revet ost til topping
- Bland sammen alle ingrediensene til bunnen og kna godt til du har en jevn, fin deig. Ta plastfolie over deigen og la den hvile 30 minutter i kjøleskap.
- Forvarm ovnen til 180 C.
- Trykk ut paibunnen i en smurt paiform, ev kjevle den ut. Hvis du synes det er vanskelig å kjevle ut bunnen, kan du legge den mellom to bakeark. Prikk hull med en gaffel å forstek paien i ett par minutter.
- Bland sammen feta, egg, fløte og ost i en bakebolle. Rør det godt sammen.
- Legg tomater og løk lagvis i paibunnen. Hell over eggeblandingen. Bruk en skje til å “smøre” blandingen utover.
- Topp med oliven, finhakkete urter, salt, pepper og strø over litt ost til slutt.
- Stekes i forvarmet ovn på 180 C i ca 30 min.
- Avkjøl på rist.
#pappautengluten #glutenfri #glutenfritt #pai #tomatpai #feta #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner #cooking #glutenfree #tomato #feta #greek #pie #food #celiac #cookbooks #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka