En pølsepai blir fort familiens favoritt.Dette er så enkelt å lage, i tillegg så smaker det veldig godt! En pai passer like godt til middag som til lunsj eller i matpakken. Fyllet kan varieres og tilpasses etter smak. Server gjerne med en salat og tzatsiki eller aioli til.
Du kan gjerne bytte ut grillpølser med en mer spicy variant, som chorizo eller annen krydderpølse.
Paibunn:
- 200 g lyst glutenfritt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 100 g smør
- 2 ss gresk yoghurt
- 2-3 ss kaldt vann
- 4 grillpølser el. chorizo, skives
- 2 vårløk, snittes
- 3 egg
- 2 ½ dl matfløte
- ½ dl crème fraîche
- 200 g gulost
- 6 cherrytomater, delt i to
- 2 ss hakket frisk gressløk
- salt og pepper etter smak
- 1 ss olje til steking
- Bland sammen alle ingrediensene til paibunnen og kna godt til du har en jevn, fin deig. Legg plastfolie over deigen og la den hvile 30 minutter i kjøleskap.
- Forvarm ovnen til 220 °C.
- Trykk ut paibunnen i en smurt paiform (23 x 23 cm). Du kan forsøke å kjevle den ut om du vil, men vi synes det er enklere å trykke den ut. Denne deigen er for øvrig veldig lett å jobbe med. Prikk hull med en gaffel og forstek bunnen i et par minutter.
- Fres pølsene raskt i litt olje og legg pølser og vårløk i bunnen av paien.
- Visp sammen egg, fløte, crème fraîche og gressløk. Ha osten i eggeblandingen og hell den over paibunnen. Legg i cherrytomater og krydre med salt og pepper.
- Stek paien i 20-30 minutter til den har fått en gyllen farge.
#pappautengluten #glutenfri #pai #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #pie #celiac
2 Responses
Må man smøre formen, eller kan man bruke bakepapir?
Begge deler funker, bruker stort sett bakeark