Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Glutenfri pizza på biga metoden
Glutenfri pizza på biga metoden

Glutenfri pizza på biga metoden

Glutenfri pizza på biga metoden

Glutenfri pizza på biga metoden er perfekt hvis du, som oss, elsker god pizza med digg ost, tomatsaus og sprø skorpe. Denne deigen er lett og forme og gir et fantastisk resultat!  Disse er stekt i ovn på høy temperatur, men bruk gjerne en pizzaovn eller pizzastein om du har det. Ser for meg at denne gir et nydelig resultat dersom du har pizzaovn.

Denne oppskriften gir 4 porsjonsstørrelser pizza.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Glutenfri pizza på biga metoden lages med grovt og fint mel.

Biga

Biga er en fordeig, altså en deig til deigen. Biga er en typisk italiensk måte å bake på og er mye brukt i italienske brød- og pizzaoppskrifter. Denne metoden er vår nye favoritt! Den er ikke like komplisert som surdeig, men prosessen er ikke helt ulik. Dette er også en slags fermenteringsprosess. Fordeigen bør få stå over natten, og helst ha en hviletid på 6–20 timer. Jo lenger den står, jo bedre blir resultatet. Husk at ingrediensene til fordeigen er I TILEGG til ingrediensene til deigen. Det skal derfor ikke trekkes fra i ingrediensene. Det er ikke alltid tid til å la fordeigen stå så lenge, men anbefaler da at den får stå i minimum to timer. Et lite tips er å lage fordeigen på morgenen og bake ut på ettermiddagen. Det tar nemlig bare noen minutter og røre sammen fordeigen.

Glutenfri pizza på biga metoden
Glutenfri pizza på biga metoden

Biga

  • 1 ss gjær
  • 1 dl vann
  • 70 g glutenfritt mel, grovt eller lyst
  1. Rør sammen gjær, vann og mel til en løs masse i en liten bakebolle. Dekk til å la stå i minimum 2 timer, aller helst 6–12 timer.

 

 

  • 4-5 ss tomatsaus
  • 100 g  revet ost og mozzarella
  • 8 skiver god skinke eller salami
  • Basilikum til topping

 

 

  1. I en annen bolle har du melet, salt, vann og olje . Hell over bigaen, og elt eller rør gradvis. Tilsett mer mel eller vann om det trengs.
  2. La deigen heve i romtemperatur i 1–2 timer.
  3. Forvarm ovnen til 240 C med stekebrettene eller pizzaformene i.
  4. Vend deigen over på et lett melet underlag, del den i tre like store emner og form en ball av hver emne. La bollene hvile i cirka 10 minutter under bakebollen.
  5. Kjevle ut eller trykk deigen ut til en rund form. Start fra midten og trykk den ut til den former en sirkel. La kanten rundt (skorpen) være litt høyere. Du kan ha litt mel eller olivenolje på hendene når du trykker ut deigen.
  6. Ta ut et av stekebrettene fra ovnen og legg på deigen. Trykk deigen litt mer ut på brettet. Husk at stekebrettet er veldig varmt, så ikke brenn deg!
  7. Ha på tomatsaus og ost.
  8. Stekes i cirka 10–12 minutter. Dryss over noen blader basilikum før servering.

 

 

 

Glutenfri pizza på biga metoden
Glutenfri pizza på biga metoden
Glutenfri pizza på biga metoden
Glutenfri pizza på biga metoden

Vi har flere glutenfrie  produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.

 

*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel  i oppskriften.

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka
den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka
Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

 

#pappautengluten #glutenfritt #glutenfri #pizza #pizzanight #pizzaoppskrifter #utengluten #cøliaki #godtno #marathon #runner #dad #glutenfree #food #celiac #nogluten

 

6 Responses

  1. Hei, jeg undrer meg over at denne oppskriften ikke har noe sukker eller honning i den. Hvordan får dere gyllen pizzabunn som på bildene? Hvor mye sukker/honning kan passe til oppskriften?

  2. Hei;
    Lurte på om du hadde noe tips ifm. steking av glutenfri pizza i pizzaovn som også brukes til vanlig pizza. Jeg baker ut pizzaen på dobbel aluminiumsfolie – men har problem med å få stekt bunnen godt nok. Alternativet er å legge inn en egen “glutenfri” steinplate, men den trenger lang oppvarmingstid, og da har “de andre” spist pizzaene sine for lengst…..

  3. Hei, jeg har problemer med at pizzabunnen ALLTID blir rå.. nå sist fulgte jeg oppskriften over her til punkt og prikke men alle tre bunnene ble rå..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.