Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween
Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween
Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween er perfekt til feiring av den store dagen. Det har i hvert fall blitt ganske stort og avansert å feire Halloween, også her til lands. Halloween har vi inntrykk av at er en dag du enten elsker eller hater. Vi synes det er kjempegøy med Halloween, og vi digger å se at det dukker opp diverse skumle (og noen ganske så ekle også) mat og kaker i feeden til andre. Det vi derimot ikke fikser er å SPISE mat eller kaker med «blod», gørr, slim, øyne eller hva det måtte være. Derfor har vi pyntet vår med godis, og ganske så uskyldig pynt, også i år.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det lyse melet vårt i oppskriften på glutenfri sjokoladekake med godis til halloween Du får også nå begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Ingredienser kakebunn:
250 g sukker
3 egg
350 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
1 klype maldonsalt
1 ts natron
1 ts bakepulver
100 g kakaopulver
1 beger rømme
1 1/2 dl vann
50 g smeltet smør
- Smelt og avkjøl smøret. Pisk sukker og egg sammen til eggedosis i en bakebolle. Bland sammen mel, salt, natron, bakepulver og kakaopulver i en annen bolle. Ha de tørre ingrediensene i eggedosisen sammen med vann, smør og rømme. Rør godt sammen.
- Fordel røren ut i en rund eller avlang form ikledd bakeark. Stek på 180 C i 25-30 min. Avkjøl på rist. Del kaken i to.
Glasur:
200 g mykt smør
150 g melis
Ønsket konditorfarge
1 ts mandolsalt
- Pisk smør og melis hvitt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og visp godt i 5 minutter. Smak til med salt. Tilsett ønsket farge og rør videre til fargen har trukket godt inn i kremen.
- Fordel glassuren mellom kakebunnen og på toppen av kaken.
Topping:
Valgfritt godteri til pynt. Vi brukte forskjellige typer salt, søtt og surt, samt marshmellows og sjokolade i biter. Her er det bare fantasien (og gluten) som som setter en stopper for hva du kan pynte med. Sjekk ingredienser nøye, mange typer smågodt inneholder gluten.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #halloween #cøliaki #aktiv #matglad #trening #familie #pappa #utengluten #sjokoladekake #godteri #marathon #runner #glutenfree #food #celiac #chef #cookbooks #denstoreglutenfriebakeboka #denstoreglutenfriekokeboka #denstoreglutenfriejulebakeboka