Har du ikke smakt karamellisert popcorn før bør du gjøre det nå! Og sammen med sjokoladekake.. Ubeskrivelig!
Sevastianos har hatt bursdag og favorittgodisen hans er sjokolade og popcorn, derfor laget vi en sjokoladekake med karamellisert popcorn. Utrolig god kake, og det popcornet er farlig godt! Flere av gjestene ba oss om å fjernet popcornet da de ikke klare slutte spise det:)
Til 2 kakebunner trenger du:
- 250 gr sukker
- 2 egg
- 250 g lyst glutenfritt mel
- 1 klype maldonsalt
- 2 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 100 gr kakaopulver
- 2 dl kefir
- 1 1/2 dl vann
- 3 ss rapsolje
Pisk sukker og egg sammen til eggedosis i en bakebolle. Bland sammen mel, salt, natron, bakepulver og kakaopulver i en annen bolle. Ha de tørre ingrediensene i eggedosisen sammen med vann, kefir og rapsolje.Rør godt sammen.
Fordel røren ut i to 20 cm runde former kledd med bakepapir i bunnen. Stek på 180 C i 25-30 min (varmluft)
Avkjøl på rist.
Glassur/ krem:
- 400 gr mykt smør
- 350 g melis
- 200 gr kokesjokolade
- 1 ss kakaopulver
- 1 ts mandolsalt
Pisk smør og melis hvitt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og visp godt i ca 5 minutter. Hakk sjokoladen i små biter og smelt over vannbad, hell den over i smørkremen og pisk alt sammen. Smak til med salt. Dersom sjokoladekremen er litt rennende kan du sette hele bollen inn i kjøleskapet i 10-15 minutter. Da vil kremen stivne.
For å montere kaken skjærer du først av “toppene” på kakebunnene. Fordel sjokoladekrem mellom hver bunn og stable oppå hverandre. Dekk tilslutt hele kaken med kremen og pynt etter eget ønske. Vi tok litt av på pyntingen og drysset over litt gullstøv, spiselig OG glutenfritt, kjøpt hos Eurocash, Strømstad. Ble veldig fint:)
Karamellisert popcorn:
- 100 g smør
- 100 gr brunt sukker
- 100 gr lys sirup
- 1/4 ts natron
- 1 klype mandolsalt
- 75 gr poppet popcorn eller en pose ferdig popcorn
Smelt smøret i en stor tykkbunnet kjele. Rør inn sukker og sirup og la det koke på middels varme i 3 minutter uten at du rører. La blandingen koke i 3 minutter til, men nå skal du røre hvert 30. sekund. Trekk kjelen av varmen og tilsett natron og salt. Rør godt. Ha til slutt i popcorn og bland alt godt sammen. Bre karamellpopcornene utover på et stekebrett med bakepapir, å stek på 150 C i 7 minutter.
Avkjøl, og pynt kaken med popcornet.
Denne oppskriften fant jeg på www.idagranjansen.no
Glutenfri sjokoladekake med karamellisert popcorn
Lykke til!
Klem fra mamma´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #popcorn #kake #sjokolade #barnebursdag #hjemmelaget #matfrabunnen #aktiv #matglad #pappa #utengluten #godtn #matbloggsentralen #allersglutenfritt #cøliaki #cøliakiforeningen #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #chocolate #cake #birthday #celiac