Sopprisotto eller risotto con funghi som det heter på italiensk er det jeg oftes spiser på italiensk restaurant. Synes kombinasjonen av deilig sopp, kraft, vin og et hint av sitron er helt nydelig.
Risotto er naturlig glutenfritt og derfor helt unødvendig å skrive “glutenfri” foran, men vær obs på at om du bruker buljong i denne kan flere inneholde gluten.
Denne retten kan også lages vegansk med grønnsaksbuljong. Vi har brukt kraft fra reinsdyr, men du kan selvfølgelig koke kraft på grønnsaker eller kjøpe ferdig for en vegansk/vegetarrett.
Ingredienser:
- 8-10 dl ferdigkokt kraft eller buljong
- 4 dl arborio risotto.
- 1/2 rød løk eller 1-2 sjalottløk
- 1-2 finhakket hvitløksfedd
- 400 g valgfri sopp skåret i skiver. Vi brukte steinsopp, sjampinjong, aromasopp og kantareller
- 2 ss sitronsaft
- 1 dl hvitvin (kan sløyfes, men anbefales)
- 3 ss smør til steking
- 4 ss revet parmesan
- 1 ts salt
Topping:
- 4 ss finhakkede urter som basillikum eller persille
- salt og nykværnet pepper etter smak
- revet parmesan
Stek sopp, hvitløk og løk gyldent i noen ss smør. Tilsett risen og la den steke litt med soppen. Tilsett litt kraft, sitron og hvitvin og la det putre på middels varme. Spe på med kraften underveis. Tilsett mer væske om det trengs. Risottoen skal være kremet og ikke tørr. Smak deg frem underveis da risottoen skal ha litt tyggemotstand og ikke kokes til grøt.
Fordel risotto på en tallerken og topp med revet parmesan, urter, salt og nykvernet pepper.
Bon apetitt!
#pappautengluten #glutenfri #ristto #sopp #risottoconfhungi #middagstips #aktiv #trening #familie#pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #matbloggsentralen #godtno #marathon #running #daddy #cooking #glutenfree #food #celiac #cookbook #fodblogger #foodie #thefeedfeed