Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
Glutenfri spinatpai- spanakopita
Glutenfri spinatpai- spanakopita

Glutenfri spanakopita

Glutenfri spanakopita

Glutenfri spanakopita (spinatpai),  som det kalles i her er en pai i flere lag penslet med olje med en spinat og fetablanding i. Paien er farlig god, og da vi bodde på øya vår var det fast “frokost” på vei til stranden, gjerne med en frappe (iskaffe) til.

Det krever litt tålmodighet å lage denne paien da lagene skal kjevles ut i flere lag, men jeg garanterer at resultatet er verdt hvert sekund.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk da helst rene melkorter, og unngå å blande sammen alt for mange forskjellige melsorter. Du vil da få et bedre resultat. Du kan bruke både grovt og lyst mel i denne paien. 

Ingredienser bunn:

  • 300 g lyst glutenfritt mel
  • 1 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 120 g lunken melk
  • 1 egg
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss edikk
  • 3-4 ss olivenolje til pensling.
  • 1-2 ss mel til utkjevling

Ingredienser fyll:

  • 1 finhakket løk
  • 4 finhakkede vårløk
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 400 g spinat
  • Samt/ pepper etter smak
  • 1 neve finhakket dill
  • 200 g naturell kremost
  • 150 g fetaost
  • Saften av en 1/2 sitron
  • 2 ss olje til steking

 

  1. Bland sammen alle ingrediensene til bunnen. Rør sammen til du har en fin deig. Del den så i fire like deler, pakk hver del i plastfilm og legg i kjøleskap i minimum 30 minutter.
  2. Imens lager du fyllet. Surr løk og vårløk i oljen. Tilsett spinat litt og litt til den er ferdig dampet. Tilsett dill, salt og pepper å skvis en halv sitron over blandingen. Avkjøl. Når blandingen er ferdig avkjølt vender du inn kremost og feta til du har en jevn , fin blanding. Sett til side.
  3. Kjevle ut hver av delene til bunnen mellom to bakeark med litt siktet mel. De skal være så tynne som mulig.
  4. Pensle en form (20*30) med olje og legg ferdig kjevlet deig i formen;
  5. Start med to lag deig hvor du legger halve deigen i formen (den lengste delen av formen) og andre halvdelen ut. Gjør det samme med de to neste , men nå skal du legge de på kortsiden av formen til de danner “et kors”.
  6. Halve deigen skal i formen og dekke bunnen, og andre halve skal ligge utenfor. Legg så i fyllet og brett over den andre delen av deigen. Skjær opp “porsjoner ” med en skarp kniv (12 stk), pensle med olje og stek i 180 C i cirka en time til du har en gylden farge. Sett en ildfast form fylt med vann i bunnen av ovnen. Den stå i under hele steketiden.
Glutenfri spanakopita
Glutenfri spanakopita
Glutenfri spinatpai- spanakopita
Glutenfri spinatpai- spanakopita

Du får flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

 

den store glutenfrie bakeboka

den store glutenfrie bakeboka

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka

 

Den store glutenfrie kokeboka

Den store glutenfrie kokeboka

Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka

 

Den store glutenfrie brødboka

Den store glutenfrie brødboka

Brødboka; Den store glutenfrie brødboka

 

Den store glutenfrie julebakeboka

Den store glutenfrie julebakeboka

Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka

 

 

#pappautengluten #glutenfri #vegetar #spinatpai #spanakopita #aktiv #trening #familie #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #greek #food #spinachpie #cookbook #godtno #thefeedfeed #vegetarian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.