Glutenfrie cannoli med ricottakrem og pistasj
Glutenfrie cannoli med ricottakrem og pistasj er et nydelig siciliansk bakverk fylt med ricottakrem som passer til alle feiringer og høytider. Cannoli betyr lite rør, og hvis du ikke har noe annet som egner seg til forming av cannoliene, kan du lage små rør, cirka 2 cm tykke, av aluminiumsfolie.
Oppskriften er hentet fra Den store glutenfrie julebakeboka
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Vi har brukt det lyse melet vårt i oppskriften på glutenfrie cannoli med ricottakrem og pistasj.
Du får også nå begge våre melblandinger, grovt og fint, på Meny matglede
Tid: Middels raske å lage
Porsjoner: 18–20 cannoli
Ingredienser Glutenfrie cannoli med ricottakrem og pistasj
280 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten (hold av 20 g til utbaking)
2 ss sukker
¼ ts salt
2 ss kaldt smør
120 ml marsalavin, tørr hvitvin el. druejuice
2 eggeplommer
Ricottakrem:
500 g ricotta
100 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
40 g finhakkede pistasjnøtter til pynt
40 g finhakket sjokolade til pynt
1 eggehvite til «lim»
6–7 dl solsikkeolje til fritering
Finhakkede pistasjnøtter el. sjokolade til topping
1. Ha mel, sukker og salt i en bakebolle. Kna smøret godt inn. Tilsett vin og eggeplommer, og rør det godt inn. Deigen skal være fast og fin. Legg et kjøkkenhåndkle over deigen og la den ligge i cirka 1 time på benken.
2. Lag kremen ved å røre sammen ricotta, melis, vaniljesukker og kanel. Rør godt til den er fast og fin. Sett kaldt.
3. Strø litt mel over benken, og kjevle deigen ut til en leiv (cirka 2 centimeter tykk). Stikk ut rundinger med en bolle. De må være store nok til at de kan formes rundt røret. Dypp fingrene i eggehviten og smør den på endene slik at deigen lukker seg rundt røret.
4. Varm opp oljen på middels høy varme, og stek cannoliene gylne i oljen. Legg ferdigstekte cannoli over på et kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje. Avkjøl godt.
5. Vri forsiktig ut røret, og bruk en sprøytepose til å fylle dem med krem. Dypp dem i en bolle med finhakkede pistasjnøtter eller sjokolade. Oppbevar kaldt frem til servering.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfri #cannoli #glutenfrie #italiensk #dessert #kaker #glutenfritt #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #italian #sweets #nogluten #celiac