Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
glutenfrie fastelavnsboller

Glutenfrie fastelavnsboller

glutenfrie fastelavnsboller
glutenfrie fastelavnsboller

Snart tid for fastelavns igjen og en god grunn til å nyte fastelavnsboller med deilig krem og syltetøy. Vi gleder oss allerede! 

Du trenger (14 boller);

  • 3 dl yoghurt / kesam eller rømme
  • 3 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 100 gr smeltet smør
  • ca 500 gr lys glf melblanding. Ha eventuelt i mer mel om det trengs.
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Egg til pensling.

  • Krem:
    2-3 ss sukker (smak til underveis)
  • 4 dl fløte
  • Jorbærsyltetøy (smøres i bollene med kremen)

Melis til pynt. Drysses over bollene tilslutt.

Bland sammen lunket vann, fiberhusk, kesam/rømme og smeltet smør. Fiberhusken kommer til å lage blandingen litt klumpete, men det er sånn det skal være. Ingen grunn til panikk:)

Ha mel, sukker og gjær i en bakebolle og vend inn de våte ingrediensene.  Kna  godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
Trill ut deigen og del  bollene i like store emner. Legg bollene på ett bakepapir på stekeplaten og la dem etterheve i ca 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 225°C.
Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne.

Avkjøl på rist. Del bollene i to og smør på krem og jordbærsyltetøy.

glutenfrie fastelavnsboller

Lykke til!

Pappa’n til Sevastianos 

#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #fastelavnsboller #boller #ktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen#matbloggsentralen #allersglutenfritt #godtno #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac

5 Responses

  1. Utrolige gode boller! Jeg hadde faktisk gitt opp søt gjærbakst, men med så bra resultat som jeg fikk i dag så blir det mer baking framover. Takk!

  2. Jeg liker ikke syrnede meieriprodukter og lurer derfor på om det vil fungere å bytte rømme/kesam/youghurt med fløte?

  3. Hei, er ny på glutenfri baking. Mine ser ut som kokosmakroner – så i noen oppskrifter står det at deigen skal være klissete. Så er litt usikker – skal denne deigen følest ut som “vanlig” deig eller en klissete masse 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.