Glutenfrie frokostpannekaker
Glutenfrie frokostpannekaker er en perfekt start på helgen, og definitivt barnas favoritt. Tradisjonelt serveres de med lønnesirup og bacon, en nydelig kombinasjon, men vi går for friske bær og honning istedenfor.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående
Ingredienser
- 200 g glutenfritt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 3 dl melk
- 50 g smør
- 2 egg
- 1 ts bakepulver
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 4 ss lønnesirup el. honning
- 1 ss smør til steking.
- Smelt smøret og la det avkjøles litt før det blandes med melk og egg. Visp sammen.
- Bland sammen glf mel, sukker, salt og bakepulver. Hell i egg og melkeblandingen litt etter litt, rør til du har en jevn fin røre. La pannekakerøren svelle i 10-15 minutter. Røren skal være litt tykkere enn vanlig pannekakerøre.
- Husk at hvis røren blir for tynn har du i mere mel, og for tykk mer væske.
- Smelt 1 ss skje smør i stekepannen. Stek pannekakene på middels varme. Når kakene sveller opp og bobler litt på overflaten, kan du snu dem.
- Avkjøl pannekakene på rist og server med friske bær og sirup.
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s egne produkter i oppskriften.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #amerikanske #pannekaker #glutenfri #frokost #lørdag #helg #pappa #utengluten #cøliaki #marathon #runner #cooking #homemade #glutenfree #food #breakfast #american #pancakes #celiac