Glutenfrie, grove pizzahorn
Glutenfrie, grove pizzahorn er perfekt i matpakken, og det er like populært for store som for små matelskere. Disse kan fint lages i starten av uken og puttes i fryseren, slik at at du har til matpakker gjenom uken. Hvis det blir noen igjen da. Vi har brukt en blanding av både grovt og fint mel, men du kan fint lage disse kun med en av melsortene. Det grove er veldig enkelt å jobbe og det gir ingen bismak. Faktisk er det det beste jeg har testet av grovt glutenfritt mel.
Pizzahorn kan fylles med akkurat det du ønsker, men du kommer langt med tomatsaus, ost, og litt peperoni
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Bruk da helst rene melkorter, og unngå å blande sammen alt for mange forskjellige melsorter. Du vil da få et bedre resultat. Glutenfrie horn kan lagets på både grovt og fint mel, eller en blanding som her. Dersom deigen blir for kompakt, det kan skje ved bruk av et grovere mel, tilsetter du mer væske. Blir deigen alt for klissete, den kan helt fint være ganske klissete før heving, tilsetter du ekstra mel.
Elastisitet
Denne oppskriften har vi laget uten fiberhusk, men dersom du ønsker det kan du tilsette 2 ss i væskeblandingen og røre ut. Ikke la det stå mer enn 30 sekunder. Du kan også tilsette fiberhusk eller psyllium rett i melet. Fiberhusk og psyllium gir litt bedre elastisitet i deigen, og ikke minst et høyere innhold av fiber i deigen, men det er ikke nødvendig for å lykkes med glutenfri deig. Vi har brukt pofiber i denne oppskriften, men det kan sløyfes.
Oppbevaring
Horn kan selvsagt fint fryses, og da anbefaler vi at de tines i ovnen på 160 °C i 6–8 minutter, for et nystekt resultat. Vi fryser ofte baksten dersom det ikke skal brukes umiddelbart. Ved tining av bakst i ovn vil du få et nystekt resultat. Dette er perfekt når du ønsker å bake en eller flere dager i forveien. Dette gjelder det meste av glutenfri bakst, og frys brød og annen bakst hele og unngå å skjære i de.
Nettbutikk
Vi har også en nettbutikk med en mengde glutenfrie varer. Se hele utvalget av glutenfrie produkter her.
Fremgangsmåte
- Porsjoner: 18 horn
- Ovnstemperatur: 220 °C
- Tar litt tid å lage
- 1 ½ dl melk
- 2 dl lunkent vann
- 1/2 pose tørrgjær
- 1–2 ss sukker
- 2 dl gresk yoghurt
- 100 g smør, smeltes
- 350 g glutenfritt lyst mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 350 g glutenfritt grovt mel, gjerne fra Pappa uten gluten
- 2 ss pofiber
- 1 ts bakepulver
- ½ ts fint salt
- 4 ss tomatsaus
- 70 g revet ost
- 6 skiver peperoni, strimles
- 1 egg til pensling
- 1 ss valmuef el. sesamfrø til topping
- Ha melk, vann, gjær og sukker i en bakebolle. rør godt og la stå til gjæren bobler. Smelt smøret og tilsett så det sammen med yoghurten i de våre ingrediensene. Rør godt.
- Bland sammen resten av de tørre ingrediensene i en bakebolle, tilsett de våte og rør godt til deigen er fast, men litt klissete. Dekk med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie og sett til heving på et lunt sted i cirka 30 minutter.
- Del deigen i to og kjevle ut en del om gangen på en melet benkeplate til den har fått form som en middels stor pizza. Bruk deretter en pizzaskjærer til å dele inn hver av deigene i 8 emner.
- Pensle med egg og melk. Dryss over valmuefrø. Hev videre i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 220 °C.
- Stek på midterste rille i cirka 12 minutter. Avkjøl på rist.
Vi har merket innlegget med “annonse” da vi har brukt eget mel i oppskriften på horn.
Du får flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- Se hele utvalget her.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
den store glutenfrie bakeboka
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Den store glutenfrie kokeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Den store glutenfrie brødboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Den store glutenfrie julebakeboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #glutenfrie #horn #pizza #glutenfritt #glutenfri #matpakke #matpakketips #utengluten #cøliaki #marathon #runner #glutenfree #food #baking #celiac #nogluten
One Response
love the recipe:)