Her får dere en veldig enkel oppskrift på glutenfrie marsipankuler med en nydelig smak av jul.
Du kan smakstilsette marsipanen akkurat som du ønsker , og bruk gjerne mandler, valnøtter, saft av appelsin/klementin, romessens (eller ekte) og kanel for en smak av jul.
Utgangspunktet her er marsipan som du smaksetter etter eget ønske. Prøv deg frem med likører, espressopulver, hakkede nøtter, biter av tørket frukt, revet sitrusskall osv. Bare pass på at marsipanen ikke blir for klissete. Pynt med gull/sølvstøv/ revet sjokolade/sjokoladestriper eller hakkede nøtter. Du kan lage marsipanekulene akkurat slik du ønsker.
Du renger:
- 1 pk marsipan
- 100 gr mandler og finhakkede valnøtter
- 2-3 ss saften av klementin/appelsin
- 1/2 ts finrevet klementin/ appelsinskall
- 100 gr mørk sjokolade
- 1/2 ts kanel
- 2-3 dråper romessens (kan sløyfes)
- gullstøv til pynt (kan sløyfes)
Blad sammen alle ingrediensene , bortsett fra sjokoladen, ved å kna det godt sammen. Trill sammen til små kuler. Bruk ett vannbad til å smelte sjokoladen, og dypp kulene i sjokoladen slik at det dekker hele kulen. Sett de så på ett stekebrett med bakepapir. Dryss, om ønsket, litt gull/sølvstøv over. Evnt annen valgfri pynt.
Sett kjølig til sjokoladen stivner.
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfri #marsipan #jul #julegodt #hjemmelaget #matfrabunnen #aktiv #matglad #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #godtfrabloggerne #godtno #matbloggsentralen #allersglutenfritt #marathon #running #daddy #cooking #homemade #glutenfree #food #sweets #celiac