Search
Close this search box.
Pappa uten gluten
Search
Close this search box.
glutenfrie matpakkemuffins med havregryn
glutenfrie matpakkemuffins med havregryn

Glutenfrie matpakkemuffins med havregryn

Glutenfrie matpakkemuffins med havregryn

Glutenfrie matpakkemuffins med havregryn, frø og kjerner er helt perfekte å ha med i matpakken for små og store matelskere! Dette er et godt, næringsrikt og mettende alternativ til brød og rundstykker, nettopp fordi du kan fylle de med så mange typer  frø, kjerner og havregyn du bare vil. Du kan variere fyllet med forskjellige typer ost, pølser, spinat, tomater og mye mer. Disse egner seg selvfølgelig bra til å fryses. Vi anbefaler at du tiner dem i ovnen på 160 °C i 6–8 minutter for et nystekt resultat. Glutenfrie matpakkemuffins med havregryn er geniale å ha i fryseren på travle dager, og barna elsker de! Dersom du har barn som ikke liker frø og kjerner kan du ev justere opp mengden på mel og havregryn.

Glutenfritt mel

Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Glutenfrie matpakkemuffins med havregryn kan lagets på både grovt og fint mel, eller en blanding.

NB! Bruk glutenfrie havregryn

Holdbarhet

Glutenfrie matpakkemuffins  holder seg godt på benken, men vi anbefaler å fryse ned. Ta opp ved behov og tin de i ovnen på 160 C i 8-10 minutter for et nybakt resultat. På denne måten har du alltid bakst som smaker nybakt istedenfor å la det bli tørt på benken.

Porsjoner: 4 (12 muffins) 

  • 4 egg 
  • 3 dl yoghurt 
  • 4 dl glutenfritt lyst el. grovt mel , gjerne fra Pappa uten gluten
  • 1 dl glutenfrie havregryn (ev. kjør til mel) 
  • 2 ts bakepulver 
  • en klype salt 
  • 150 g revet ost 
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 2 ss frisk finhakket persille  
  • 100 g spekeskinke, skåret i strimler 
  • 2 ss sesamfrø el. andre frø og kjerner til pynt 

 

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. 
  2. Rør sammen egg og yoghurt. Rør inn mel, havregryn, bakepulver og salt. Rør inn ost, olivenolje, persille og spekeskinke.  
  3. Sett muffinsformene i et muffinsbrett, og fordel røren i formene. Dryss over sesamfrø. 
  4. Stek muffinsene midt i ovnen i cirka 20 minutter. 

 

glutenfrie matpakkemuffins med havregryn
glutenfrie matpakkemuffins med havregryn

 

Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel  i oppskriften.

Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:

Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka

#pappautengluten #glutenfri #glutenfrie #glutenfritt #matpakke #muffins #bakst #utengluten #cøliaki #marathon #runner #christmas #glutenfree #food  #celiac #senzaglutine  #nogluten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Might Also Enjoy

Glutenfri cannelloni med kjøttfyll

Glutenfrie Dumlekjeks

Glutenfri sjokoladekake med godis til halloween

Glutenfrie frokostpannekaker

Cous cous salat med halloumi, rødbeter & mynte

Glutenfri grov pai med fetaost og spinat

NYHETSBREV

Skriv deg på vårt nyhetsbrev og få oppskrifter, tips og informasjon om nye produkter, tilbud og rabatter, rett i innboksen.