Glutenfrie pizzapiroger
Glutenfrie pizzapiroger eller empanadas som de også kalles er kanskje litt tidskrevende å lage, men jeg lover deg at det er verdt det. Disse er perfekte i matpakken, på reise eller som turmat. Fyll de med favoritt fyllet ditt og nyt!
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående.
Fiberhusk kan bedre elastisiteten i deigen, men er ikke nødvendig for å lykkes med glutenfri bakst. Vi anbefaler det ofte til nybegynnere, men dersom du ikke har det i hus, dropper du det.
Holdbarhet
Vi anbefaler deg å fryse pirogene hvis du ikke skal spise alle på en gang. Tines i ovn på 160 C i 8–10 minutter for et nystekt resultat.
Du trenger:
- 2 dl creme fraishe/ yoghurt/ Kesam
- 1 1/2 dl melk
- 1 1/2 dl lunkent vann
- 1 pose tørrgjær
- 100 gr jyttemel eller annet grovt mel
- 2 ss fiberhusk (kan sløyfes)
- 1 ss sukker
- 100 g smør
- 450 g lyst mel, gjerne fra pappa uten gluten
- 1 ts salt
- 1 egg og 2 ss melk til pensling
Fyll:
- 150 g revet ost
- 500 g kjøttdeig
- 1 /2 finhakket løk
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss friske urter etter smak
- 2-3 ss tomatpurre
- salt / pepper
- smør til steking
- Bland sammen creme fraishe, vann, smør og melk i en bakebolle. Tilsett fiberhusk og gjær, rør godt. La blandingen svelle i cirka 30 sekunder, rør videre i noen minutter.
- Ha mel, salt, , sukker i en annen bakebolle og rør inn de våte ingrediensene. Røres godt i ett par minutter før du begynner å kna deigen. Tilsett gjerne mer mel eller væske ved behov. Deigen skal være smidig og lett å jobbe med.
- Heves på ett lunt sted under ett kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
- I mellomtiden bruner du kjøttdeigen sammen med hvitløk , urter, løk og krydder i litt smør. Tilsett gjerne ekstra krydder for mer smak.
- Del deigen i tre emner. Kjevle ut hver emne til cirka 2-3 mm tykkelse. Bruk en skål til å trykke ut sirkler. Bruk akkurat så stor eller liten skål du vil, men husk at det vil også avgjøre størrelsen på pirogene dine. Pensle med pisket egg rundt kanten.
- Smør litt tomatpure på hver sirkel, og ha en skje kjøttdeig midt på den ene halvdelen og dryss litt revet ost over. Pensle med pisket egg/melk rundt kanten, og brett delen uten fyll over delen med fyll. Bruk en gaffel til å trykke kantene sammen.
- La pirogene etterheve cirka 30 minutter. Pensle med egg og melk, og dryss gjerne litt havsalt over. Stekes på 200°C i ca 15 minutter.
- Avkjøles på rist.
Bruk en gaffel til å trykke kantene sammen
Glutenfrie pizzapiroger
Glutenfrie pizzapiroger
Glutenfrie pizzapiroger
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften på glutenfrie enkle skoleboller
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
#pappautengluten #glutenfri #pizza #piroger #empanadas #aktiv #matglad #maraton #pappa #familie #utengluten #cøliaki #marathon #runner #dad #cooking #homemade #glutenfree #baking #food #celiac
14 Responses
Tusen takk for en fantastisk nettside for oss som har barn med cøliaki. Denne oppskriften var en innertier for både de med og uten diagnosen i fsmilien. Håper du fortsetter den gode jobben du gjør.
Hilsen Tina.
Tusen takk for en fantastisk tilbakemelding:) Vi fortseter så lenge dere gidder å lese:)
Pirogene ble knallgode, også godkjent av min nydiagnostiserte 9 åring 🙂 Tusen takk for fine oppskrifter
Herlig:) Takk for hyggelig tilbakemelding!! Hils den nydiganoserte og lykke til til dere:)
Betyr å dele deigen i tre emner at man deler deigen i tre like deler?
Har ikke møtt på den termen før.
Skal prøve oppskriften til helga
Hei,
Det stemmer:) Lykke til!
Hei!
Er jyttemel å fås i matbutikker ? I så fall er det glutenfritt selvom det ikke står på posen at det er glutenfri mel?
Hei,
Jyttemel er glutenfritt, men det er viktig å alltid sjekke ingredienslisten om du er usikker. Alle allergener skal være uthevet.
Takk for en flott oppskrift, de ble meget gode. Jyttemel ble byttet ut med Toro miks, da jeg i tillegg til å ha cøliaki har en nøtteallergi. Kjekt for de med nøtteallergi å vite at jyttemel inneholder bokhvete, som egentlig er en nøtt.
Takk for godt tips og hyggelig melding!:)
Tusen takk for gode glutenfrie oppskrifter! Endelig noe glutenfritt å se fram til.
Hei, hvor viktig er Jyttemel i denne oppskriften? Jeg har Toro lys melblanding, Eldorade pizzabunnmix, bokhvetemel med fullkorn fra Det glutenfri verksted. Kan noen av de erstatte Jyttemel?
Hvor skal egget tilsettes og når?
It is very comforting to see that others are suffering from the same problem as you, wow!