Disse pizza snurrene er skikkelig gode og de er dessuten supre matpakketips. For oss som har barn med cøliaki er det gull verdt å ha i fryseren den dagen du ikke har glutenfritt brød eller knekkebrød tilgjengelig. Vi baker flere av gangen å fryser de ned. Sevastianos får velge sitt favoritt fyll til matpakken .
Du trenger:
- 400 gr fin melmiks
- 3 dl lunket vann
- 1 pakke tørrgjær
- 1 klype salt
- 2 ss olivenolje
Forslag til fyll:
- Tomatsaus. Ferdig eller hjemmelaget. Evnt tomatpurre
- Ost /skinke i strimler
- Kylling
- Paprika
- Finhakket purre
- Oregano
Bland sammen alle ingrediensene til du får en jevn fin deig. La deigen heve under ett kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter. Kjevle så ut deigen til ev avlang leiv å smør på tomatsaus. Legg på favorittfyllet ditt. Her har du ganske mange muligheter, så det er bare å slå seg løs! Vi brukte tomatsaus, kylling, ost og paprika
Rull sammen deigen å del den opp i like store emner som du legger over på ett stekebrett med bakepapir. Etterhev i ca 15 minutter
Stekes på 200 C i 15- 20 minutter
Lykke til!
Pappa´n til Sevastianos
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #pizzasnurrer #matpakke #matpakketips #aktiv #matglad #pappa #utengluten #hjemmelaget #mat #oppskrift #cøliaki #cøliakiforeningen #matprat #matbloggsentralen #allerglutenfritt #godtno #marathon #running #daddy #cooking #baking #glutenfree #homemade #food #cakes #celiac
12 Responses
Stemmer det at deigen blir veldig bløt? Lager disse for første gang indag ser ikke ut som snurrer pga kjøttdeigen tror jeg og så ble det litt huller i deigen her og Der
Hei!Jeg har ikke laget dem enda, men de så veldig gode ut. Lurte bare på om det stemmer at oppskriften ikke inneholder fiberhusk? Mvh Kjersti
Hei,
Det stemmer. Jeg laget disse for en tid tilbake, og da uten, men jeg er helt sikker på at det går fint å ha i 2 ss fiberhusk i lunket vann. Øk eventuelt vann-og/eller melmenge dersom deigen blir vanskeligere å jobbe med. Lykke til!
Hei 🙂
For en flott blogg!!
Jeg har en datter som går på diett og vi må holde henne uten gluten.. når det står lys glutenfri melblanding i oppskriften.. hvilken bør jeg bruke..?
Er det eks greit med mandelmel da..?
På forhånd takk 🙂
Hei og takk for hyggelig tilbakemelding! Du kan bruke det du har tilgjengelig, men lys melmiks fra Schaer eller Semper er de som funker best for oss. Lykke til:-)
Takk for svar 🙂
Lurer litt på hvordan det går an å bruke kjevle på denne deigen? Her satt alt fast på hendene og kjøkkenbenken…. fikk til slutt slepa med deigen til søpla…
gode tips vil jeg gjerne ha
Den skal ikke sitte fast i benken, da er det noe som har gått “galt”. Den skal være elastisk og god å jobbe med. Bruk en melet overflate og sørg for at væsken i deigen er lunken (veldig viktig!). Kna godt og lenge. Lykke til!
Hei, da har vi prøvd denne oppskriften for første gang, og foreløpig ser det vellykket ut:)
Men, med tanke på å ta opp fra frysen og ha i matpakke på skolen, hvordan anbefaler du at vi gjør dette?
Lar den tine i matboksen eller varmer den i forkant? Har dårlig erfaring med å bare la glutenfri mat tine uten noen form for varmebehandlig.
Kan denne oppskriften brukes som vanlig pizzabunn og? Vi likte pizzabollene kjempe godt! Datteren min på snart 3 spiste 5 stykker iløpet av 1 måltid!
Kan denne oppskriften brukes som vanlig pizzabunn og? Vi likte pizzabollene kjempe godt! Datteren min på snart 3 spiste 5 stykker iløpet av 1 måltid!
Følgte oppskrifta, men tror jeg har gjort noe feil. Deigen hang fast i benken, og gikk nærmest i “oppløsning” når jeg begynte å rulle den sammen. Har jeg eltet den for lite?