Glutenfrie snurrer med pistasjekrem
Glutenfrie snurrer fylt med deilig pistasjekrem! Disse snurrene er utrolig enkle å lage, og du kommer ikke til å angre et sekund på at du tok deg tid til å sette denne bolledeigen! De er så vanvittig gode!
Holdbarhet
Disse holde seg godt på benken, men vi anbefaler alltid at du fryser ned og tar opp ved behov. Tin i ovn på 160 C i 8–10 minutter for et nybakt resultat.
Glutenfritt mel
Vi bruker nå kun eget mel i oppskriftene våre, Pappa uten gluten, glutenfritt mel , men dette utelukker ikke andre melsorter dersom du har de stående. Glutenfrie snurrer med pistasjekrem er laget med det lyse melet vårt.
Glutenfrie snurrer med pistasjekrem
- 500 g glutenfri lys melblanding- pappa uten gluten
- 1 ts bakepulver
- 1 ½ dl sukker
- ½ ts fint salt
- 1 ts kardemomme (valgfritt)
- 1 ½ dl lunken melk
- 2 ½ dl lunkent vann (kanskje mer)
- 100 g smeltet smør
- 1 egg
- 1 pose tørrgjær
- 100 g smeltet smør
- 1 egg 1 ss melk til pensling, piskes sammen
- 1 ss melis til topping
- 100 g pistasjkjerner
- 60 g smør
- 60 g melis
- 2 ts sitronsaft
- Bland sammen mel (spar cirka 50 g til elting), sukker, bakepulver og eventuelt kardemomme i en bakebolle.
- Bland sammen lunkent vann, melk, smør og egg,. Rør inn gjær og la stå til det bobler litt. Tilsett væsken i det tørre og elt godt Deigen kan gjerne være litt klissete når du setter den til heving. Dekk med et kjøkkenhåndkle (eventuelt plastfolie) og sett til heving på et lunt sted i 1 time.
- Ha alle ingrediensene til pistasjkremen i en stavmikser og kjør til du har en fast og fin krem.
- Ha deigen over på en melet overflate, kna godt, og kjevle ut deigen til en tykk leiv. Smør på pistasjkremen, og brett den ene halvdelen av leiven over den andre. Bruk et pizzahjul eller kniv og skjær strimler som er 2-3 cm brede. Tvinn strimlene forsiktig, og slå en knute på de til slutt.. Legg snurrene på et stekebrett dekket med bakeark. Dekk med plast og la de etterheve på et lunt sted i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Pensle bollene med egg og melk og stek på midterste rille i 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
- Dryss over melis før servering.
Glutenfrie snurrer med pistasjekrem
Glutenfrie snurrer med pistasjekrem
*Dette innlegget er merket annonse da vi har brukt lenke til Pappa uten gluten´s eget mel i oppskriften på fylte crêpes med ost og skinke.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Juleboka
#pappautengluten #glutenfri 3glutenfritt #pistasjsnurrer #boller #pistasj #aktiv #familie #pappa #utengluten #cøliaki #matglad #marathon #runner #glutenfree #food #celiac