Glutenfrie vårruller
Glutenfrie vårruller har stått på ønskelisten til sønnen vår lenge. Vi har forsøkt å lage det et par ganger med variabelt resultat, men disse ble veldig gode! Du kan fylle det med akkurat det du har lyst til. Vi tok utgangspunkt i det vi hadde i kjøleskapet, men alt av kjøtt og grønnsaker passer bra som fyll. Vi brukte nudler siden han elsker det, men det kan du droppe om du ikke har det tilgjengelig.
Du trenger:
- 1 pk rispapir
Fyll:
- 400 g kjøttdeig av svin/okse eller kylling
- 2 gulrøtter, raspes
- 2 vårløk
- 200 gr glass- eller risnudler
- 2-3 ss glutenfri soyasaus
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 2 ss finhakket koriander
- 1 knivsodd finhakket chili
- 1 ss revet ingefær
- 3 ss ferdig buljong eller kraft. Sjekk at den er glutenfri
- 2 ss olje til steking
- Kok opp nudler som anvist på pakken. Når de er ferdige bruker du en saks og klipper de opp i biter.
- Brun kjøttdeig i oljen , tilsett vårløk og hvitløk. La det surre på middels varme og tilsett så de øvrige ingrediensene. La det steke videre i noen minutter. På slutten av steketiden tilsetter du nudlene og lar det stå i et minutt eller to.
- Legg et og et risark i en bolle med vann og la de mykne i et par minutter. Legg risarket over på et fuktig kjøkkenhåndkle og legg på fyllet. Bruk 2- 3 ss med fyll i hvert risark. Brett hver av sidene inn og rull vårrullene stramt sammen.
- Legg vårrullene over på et stekebrett med bakepapir med sjøen ned, pensle de med litt olje og stek de i 15-20 minutter på 200C til de får litt farge. Husk at glutenfrie vårruller ikke kommer til å få samme gyldne farge som du er vandt til, men de smaker akkurat like godt.
- Server med chilisaus og/ eller soyasaus (sjekk at de er glutenfrie!)
Vi har flere glutenfrie produkter i nettbutikken vår- de hele utvalget her.
Vi i Pappa uten gluten har også gitt ut fire bøker med glutenfrie oppskrifter og gode tips til hvordan du lykkes med glutenfrie mat og bakst. Link til alle bøkene våre finner du her:
Bakeboka; Den store glutenfrie bakeboka
Kokeboka; Den store glutenfrie kokeboka
Brødboka; Den store glutenfrie brødboka
Juleboka; Den store glutenfrie julebakeboka
#pappautengluten #kapersoliven #glutenfrie #vårruller #vinterferie #aktiv #matglad #maraton #pappa #utengluten #cøliaki #cøliakiforeningen #glutenfritt #kosthold #matbloggsentralen #godtno #nrkmat #marathon #running #daddy #theglutenfreedad #cooking #homemade #healthy #glutenfree #food #springrolls #cakes #celiac #foodblogger #foodlover
14 Responses
Hei, har laget slike, men frityrkoker de, og de blir aldri sprø.
Legger man et “tørt” rispapir i gryta, blir det supercrispy..
Hvor “sprø” blir disse?
En annen pappa med datter som har cøliaki 🙂
Hei:)
Disse ble faktisk sprø(!!), men legg de på et bakepapir når de er stekt også. Vi laget i ovnen og penslet med olje. La de ligge i vann til de er helt myke før du legger på fyll. Lykke til!
Thank you very much. I hope you will have a good time in Kolkata.
Kan vårrullene ( ferdig stekt, råe eller ferdig fyll) fryses?
Ja, bare å fryse de ned både rå og stekt:)
Kan jeg lage de opp kvelden før? Så steke de ca 14 timer etterpå? Konfirmasjon…. 🙂
Det skal gå fint! De kan fryses også. Før du steker. Lykke til og gratulerer med konfirmant!
Disse ble kjempegode!! Takk for en fantastisk blogg!
Hilsen mamma til datter med cøliaki (+datter med melkeallergi og sønn med eggallergi )
Tror du disse kan stekes i airfryer
Hvor får dere kjøpt rispapir? Har sett i mine nærmeste butikker uten hell? Antar det ligger ved risk/sushi «avdelingen»?
Kjøpte på extra 🙂
Jeg har prøvd disse rullene og de er virkelig god! Mine barn likte dem også og det var synt i at de ikke var bortkommet fra gluten. I vil definitivt prøve flere av dine oppskrifter!
Disse glutenfrie vårrullene så utrolig fristende ut! Gleder meg til å prøve oppskriften. Takk for at du deler!
Tusen takk for at du tester:)