-Reklame BFree-
Glutenfrie wraps med falafel og røbet tzatsiki smaker så utrolig godt! Jeg elsker kombinasjonen av falafel eller kikertboller, og tzatziki. Denne gangen tok vi litt finhakket rødbeter i tzatzikien og det anbefales! Så digg!
Vi har inngått et samarbeid med BFree og har fått gleden av å teste deres produkter. Dette har vi gledet oss masse til nettopp fordi jeg er veldig fan av produktene deres.
Jeg oppdaget de første gang i Hellas, og vi hamstret med oss glutenfrie pitabrød og wraps hjem. Nå får du heldigvis produktene deres her i Norge også. Alle produktene er, i tillegg til glutenfrie, også veganske. De er også uten sukker og har et høyt innhold av fiber. Og det beste av alt? De blir ikke tørre og wrapsene “brekker” ikke når du ruller de sammen!:)
Wrapsene er dessuten knallgode på smak og har en veldig fin konsistens. Anbefaler dere absolutt å teste produktene til BFree!
Du trenger:
- 12 stk falafel (se oppskrift under)
- 1 pose feldsalat
- 1/2 finhakket rød løk
- Rødbet tzatsiki (se oppskrift under)
- 1 pakke BFree wraps
Varm wraps pakket i aluminiumsfolie i en forvarmet ovn. Ta ut lefsene og legg de over på tallerkner. Fordel salat, rødløk, falafel og tzatsiki over.
Ingredienser falaffel:
- 250 g kikerter på boks.
- Saften fra en sitron
- 1 ss revet sitronskall
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 0,7 dl olivenolje
- 2 ts spisskummen
- 1/2 ts finhakket chili
Kjøres i en kjøkkenmaskin til en jevn og fin masse. Ha massen i en bolle å tilsett:
- 90 g glutenfritt lys melblanding
- 3 ss hakket persille
- 3 ss hakket, frisk koriander
- Salt /pepper etter smak
Rør godt. Tilsett ev. mer mel ved behov. Du skal kunne forme boller av “deigen” uten at de setter seg fast på fingrene. Krydre med salt og pepper etter smak.
- Solsikkeolje til steking
Varm opp godt med olje i en stekepanne og stekt de på middels høy varme. De skal ha en gylden farge på hver side. Legg de ferdigstekte falaflene over på ett kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig olje.
Ingredienser rødbet tzatsiki:
- Gresk yoghurt. Bruk gjerne tyrkisk også. Jo tykkere den er, jo bedre smaker det.
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 revet agurk
- 1 finhakket rødbete. Ev. 6-8 skiver på glass.
- 1/2 -1 ts sitronsaft
- Salt/ pepper
Riv agurken på ett rivjern å sil ut saften. Bland alle ingrediensene sammen. Tilsett finhakkete rødbeter og rør godt. Settes kaldt i 1 time eller mer. Dette er for at smaken skal sette seg skikkelig.
#BFreeFoodie
Husk å tagge alle dine deilige BFree-oppskrifter med #BFreeFoodie for sjansen til å bli delt på siden deres. De trekker en “BFree Foodie of the month” den siste fredagen i hver måned. Kanskje nettopp ditt bilde havner på veggen deres:)
Flere BFree produkter finner du her.
Lykke til!
#BFreeFoodie #annonse #pappautengluten #glutenfri #tortilla #falafel #tzatsiki #godtno #collab #ad #bfree #food #glutenfree #products #marathon #runner #daddy #family #food #foodblogger