Sevastianos elsker hamburgere. Tror han kunne spist det hver dag om han fikk det:) Det får han selvfølgelig ikke, men en burger trenger ikke være så innmari usunn. Vi fosøkte oss på en lakseburger og glutenfrie hamburgerbrød med aioli. Brødene ble kjempegode, luftige og akkurat slik de skal være.
Du trenger, til 4 pers;
Lakseburger;
- 600 gr Laksefilet, Salma
- Gressløk/ vårløk
- 1 ss sitronsaft
- Salt/ pepper/ sitronpepper
Kjør alt i en food prosessor til en jevn røre. Form burgerne, krydre med salt og pepper og stek de med litt olje i pannen. For ett enda bedre alternativ; bruk grillen.
Oppskrift på glutenfrie hamburgerbrød finner du her:
Aioli;
- 4 stk eggeplomme
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts dijonsennep
- 2 båter hvitløk
- 4 dl olivenolje
- 1⁄4 ts salt
- 1⁄4 ts pepper
Det beste er om alle ingrediensene er romtemperert før tilberedning.
- Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Tilsett hvitløk. Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og pepper.
Oppbevar aïolien mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.
Tips fra matprat.no;
Aïoli med soltørket tomat
Bruk halv mengde hvitløk og bland inn 5 finhakkede, marinerte soltørkete tomater.
Legg burgere i brødet, og fyll med salat, tomat og aioli. Vi brukte en strimlet kål/ gulrot salat i også.
Kål/ gulrot salat;
- Sjær kålen i strimler og riv litt gulrot. Bland sammen med 2 deler olivenolje og 1 med edikk. Smak til med salt og pepper.
lykke til!
Pappa’n til Sevastianos 😉